• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як заповнити показник «одиниця вимірювання товару» в ПН з 01.10.2024?
Підприємство реалізувало продукцію у вересні 2024 р. Як заповнити показник «кількість» у податковій накладній за новою формою?

Документи на проживання у відрядженні, яке було оплачене готівкою
Які документи підтверджують витрати на відрядження, а саме проживання в готелі, у разі оплати готівкою? Оплата готівкою, частково це власні кошти, частково готівка, знята з корпоративної картки.

Яку фінзвітність подавати мікропідприємству — платнику податку на прибуток?
Підприємство відповідає критеріям мікропідприємства, тому подає спрощений фінзвіт раз на рік. З 01.10.2024 воно стало платником податку на прибуток. Як подавати фінансову звітність: за 9 місяців чи річну?

«Перехідні» бюджетні кошти при реєстрації платником ПДВ
ТОВ перейшло з ЄП 5% на загальну систему оподаткування, ПДВ з 01.10.2024. Акт виконаних робіт від 10.09.2024. Оплата за бюджетні кошти надійде вже після реєстрації платником ПДВ. Чи оподатковується ця операція ПДВ?

Тонка капіталізація процентів за борговими зобов’язаннями перед нерезидентами
Підприємство збільшило фінрезультат до оподаткування за І квартал 2021 р. на різницю, передбачену п. 140.2 ПКУ. Надійшло повідомлення від податкової, що ця різниця застосована безпідставно і її потрібно відкоригувати. Чи правомірні вимоги податківців?

Відображення в єдиній звітності виплат звільненому працівнику у зв’язку зі смертю
Як відобразити нарахування та виплату зарплати за вересень померлому працівникові в єдиній звітності, якщо фактично всі належні йому виплати будуть виплачені доньці у жовтні?

ПДВ при продажу продукції переробки придбаного соняшнику
Підприємство купує соняшник у сільгоспвиробників, фізосіб, як сировину для виробництва олії, шроту, лушпиння. Переробка соняшнику відбувається на давальницьких умовах з олійноекстракційним заводом на його виробничих потужностях. Чи є власною сільгосппродукцією у розумінні пп. 14.1.33-1 ПКУ отримана від переробки соняшнику продукція: олія, шрот, лушпиння, — і чи потрібно ставити позначку «Х» у графі 3.2.2 ПН?

До змісту номеру

Подарунки та знижки з нагоди свята

Приєднуюсь