• Посилання скопійовано

Суть справи

Скасовуюче повідомлення про прийняття
Як можна виправити помилку у поданих повідомленнях про прийняття? В який строк подавати скасовуючу форму у разі неприйняття на роботу працівника? Чи застосовуватиметься штраф до роботодавця за подання скасовуючих форм? Про все це поговоримо далі.

РРО та платіжні сервіси: роз’яснення ДПСУ
Податківці видали свіжу ІПК (див. «ДК» №39/2024) продавцю товарів та послуг, який приймає оплату за допомогою платіжного сервісу. Спробуймо з’ясувати, потрібен йому РРО чи ні?

Облік дебіторської заборгованості
Розглянемо, яким чином визначається, оцінюється та обліковується на підприємстві дебіторська заборгованість.

Виправлення несумових помилок у ПН/РК
ДПСУ в ІПК роз’яснила, як виправити помилку у РК до ПН у разі неправильного заповнення дати складання РК та що робити з незначними орфографічними помилками у ПН та РК.

Розблокування ПН/РК: увага на первинні документи!
ВС пристав на бік податкового органу та визнав правомірним зупинення реєстрації РК в ЄРПН, бо документи, подані органу ДПС та суду, суперечили один одному.

Помилка в ціні: як виправити?
Постачальник у липні 2024 року склав видаткову та податкову накладні з неправильною ціною товару. Як виправити помилку в цих документах? Чи буде штраф?

Спільна діяльність: пам’ятка від редакції
Що таке «спільна діяльність», як вона оформлюється документально та які особливості має у бухгалтерському та податковому обліку? Дізнайтеся далі.

Ліцензія на виробництво алкоголю
Якщо адреси виробництва алкоголю та місця зберігання готової продукції різні, це не може бути підставою для анулювання ліцензії та застосування фінансових санкцій.

Ліцензія: джерело інформації для ТЦУ?
У документації з ТЦУ підприємство використало кілька джерел інформації, зокрема ліцензію. Але яке вона має відношення до принципу «витягнутої руки»?

Облік вітринних зразків
У торговельному залі підприємства виставлено зразки товарів, за якими покупці обирають і купують товари. Розглянемо в цій статті особливості обліку вітринних зразків.

Камеральна перевірка: строки проведення
Відсутність окремих показників у податкових деклараціях не можна розглядати як арифметичну помилку. Як це впливає на строки проведення камеральної перевірки?

До змісту номеру