• Посилання скопійовано

Суть справи

Облік розпродажу швидкопсувного товару
Дефіцит електроенергії, аномальна спека та інші чинники вимагають від власників продуктових магазинів дуже уважного контролю якості товарів.

Облік продажу надлишків
Підприємство під час інвентаризації виявило надлишки запасів, ОЗ, які планується продати на сторону. Розглянемо особливості обліку, оподаткування.

Продаж авто фізособі нижче від балансової вартості
ВС вважає, що різниця між балансовою вартістю ТЗ та фактичною ціною договору становить індивідуальну знижку та є додатковим благом фізособи-покупця.

Норми втрат алкоголю
З 24 липня діють зміни до норм виробничих втрат у виробництві алкогольних напоїв. Зокрема, затверджено норми природних втрат.

Базовий місяць для індексації
Роботодавці звикли вважати, що місяць, у якому змінюється оплата праці працівника, стає новим базовим місяцем. Але насправді так буває не щоразу!

Працівник на пів ставки: як рахуємо індексацію?
Порядком №1078 установлено спеціальні правила для розрахунку індексації зарплати сумісників та тих, хто не відпрацьовує місячної норми робочого часу.

Розрахунки векселями в ЗЕД заборонені!
ВС вважає, що під час воєнного стану розрахунки за експортними операціями треба проводити лише у грошовій формі.

Установлення інвалідності працівникові
Працівникові встановлено групу інвалідності. Чи виплачувати лікарняні за день проходження МСЕК? Коли застосовувати ставку ЄСВ 8,41% на зарплату інваліда?

Наказ на фактичну перевірку: вивчаємо підстави
Що має бути зазначено у наказі на проведення фактичної перевірки щодо оптової торгівлі пальним? Дізнаємося зі свіжого висновку ВС.

Реєстрація платником ПДВ при переході з ЄП
ФОП чи юрособа переходить з ЄП на загальну систему оподаткування. Чи реєструватися при цьому платником ПДВ?

Держпродспоживслужба і штрафи: правила стягнення
ВС вважає, що повернення на адресу Держпродспоживслужби постанов про штраф не дають права на звернення до суду за його стягненням. То можна й не платити?

До змісту номеру