• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Ліцензія на пальне для генератора та відряджень
Підприємство придбаває паливо тільки для службових відряджень та заправки генераторів. Чи потрібно отримувати ліцензію на зберігання пального?

Взаємозалік розрахунків із ФОПом
ТОВ — платник податку на прибуток планує здійснити зарахування взаєморозрахунків із ФОПом. Як це правильно оформити, чи обов’язково укладати новий договір?

Оподаткування комітента при переході з ЄП на податок на прибуток і ПДВ
Комітент-юрособа планує перехід з єдиного податку на загальну систему оподаткування зі сплатою ПДВ. Які наслідки у незакритих операцій за договорами комісії?

Звітність з податку на прибуток новоствореним резидентом Дія Сіті
Підприємство створено у травні 2024 р., з червня зареєстровано як резидент Дія Сіті. Чи може воно подати квартальну декларацію з податку на прибуток?

Ліквідація складського приміщення після влучання ракети
ТОВ — платник податку на прибуток, застосовує податкові різниці. Ракета знищила складські приміщення. Як відобразити це у бухгалтерському та податковому обліку?

Зміна строку використання ОЗ
Підприємство, платник податку на прибуток і ПДВ, у 2022 році придбало ноутбуки, за якими встановило строк служби — 36 місяців. Чи можна зменшити цей строк до 24 місяців?

Коригування ПДВ за аркушем коригування
У березні 2024 р. митниця вимагала доплати ПДВ за товар, імпортований 2023 року. Аркуш коригування до МД не склали. ПДВ був сплачений, але оскаржений у суді і повернений імпортеру в червні (і ось тут аркуш коригування склали). Що з ПК?

До змісту номеру