• Посилання скопійовано

Суть справи

Єдиний рахунок для сплати податків
В Україні є можливість сплачувати податки, ЄСВ, податкові штрафи на єдиний рахунок. У цій статті розглянемо особливості такого варіанта сплати.

Працівника викликають до ТЦК
Як діяти керівникам підприємств у разі отримання виклику до ТЦК (повістки)? За що вони відповідають та які санкції до них можуть бути застосовані?

Притримання майна
Якщо кредитор негайно не повідомив боржника про притримання майна, таке майно підлягає поверненню власнику на першу ж його вимогу.

Зміни щодо податку на прибуток
Щодо оподаткування податком на прибуток Закон №3813 вніс небагато змін. Вони стосуються податкових різниць для деяких видів ОЗ на час війни.

Зміни щодо ТЦУ та КІК
Нові правила визначення КМУ Переліку нерезидентів, операції з якими є контрольованими, чекають на платників податку на прибуток з 1 січня 2025 року.

Облік ОЗ на непідконтрольній території
У 2014 році ОЗ опинилися на не підконтрольній Україні території. Підприємство законсервувало їх і перестало нараховувати на них амортизацію. Що далі?

Звіт про наявні вакансії: коли та як подають роботодавці?
Ми продовжуємо називати форму №3-ПН звітом, але, по суті, це інформація, яку подають центрам зайнятості роботодавці, що мають вакансії. Нагадаємо правила її подання.

Новий учасник ТОВ та його права
Які права має новий учасник ТОВ? Особливо якщо йдеться про збільшення СК та перерозподіл часток, унаслідок чого частки інших учасників зменшуються?

Створення презентаційної книги про підприємство
ТОВ планує виготовити про себе презентаційну книгу-буклет та передати її партнерам. Як відобразити цю операцію в обліку? Який порядок оподаткування?

Штраф Держпраці за перевіркою ДПС
Держпраці може застосовувати штраф за порушення трудового законодавства за результатами будь-якої податкової перевірки — позиція ВС.

Чи є операція контрольованою?
Чи є наведені нижче у прикладах операції з іноземними партнерами контрольованими? Для юросіб — суб’єктів ЗЕД і платників податку на прибуток це питання щоразу є важливим.

До змісту номеру