• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Повідомлення ТЦК про звільнення працівника, знятого з військового обліку
Працівника, дані про якого подавали до ТЦК, було знято з військового обліку. Після цього працівник звільнився, ТЦК не повідомили. Які наслідки?

Імпорт товарів після реєстрації платником ПДВ
ТОВ зробило передплату нерезидентові за товар, товар увезено після реєстрації платником ПДВ. Чи буде право на ПК?

Бронювання працівників: як впливають премії?
Чи враховується премія під час розрахунку середньої зарплати в еквіваленті повної зайнятості? Як премію відобразити в звіті з ЄСВ?

Використання землі членів ФГ без укладання договору: що з МПЗ?
ФГ використовує земельну ділянку члена ФГ, договір не зареєстровано. Декларацію платника єдиного податку ІІІ групи подали без додатка МПЗ. Чи потрібно було подавати цей додаток?

Відрахування за виконавчим листом при звільненні
Звільняється працівник, із зарплати якого проводять відрахування за виконавчим листом. Чи потрібно робити таке відрахування при звільненні?

Лікарняний у перший день роботи демобілізованого працівника
Демобілізований працівник у перший день виходу на роботу пішов на лікарняний. Як розрахувати середньоденну заробітну плату для розрахунку лікарняного?

ЮО-нерезидент продає частку в ЮО-резиденті фізособі
Фізособа-резидент планує придбати частку в статутному капіталі юрособи-резидента у юрособи-нерезидента. Як провести розрахунок? Що з податками?

Збільшення матеріальної допомоги мобілізованому працівникові
Працівник мобілізований, підприємство добровільно виплачує йому щомісячну матеріальну допомогу. Чи можна переглянути розмір такої допомоги?

До змісту номеру