• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Один автомобіль декільком водіям?
На підприємстві є 3 автомобілі та 8 працівників. Чи можна оформити наказ, в якому зазначити, що всі ці працівники можуть використовувати ці автомобілі?

Відступлення забезпечувального платежу за договором оренди
За договором оренди сплачено забезпечувальний платіж, який має повернутися після закінчення договору оренди. У середині оренди відбувається зміна орендаря і заборгованість за забезпечувальним платежем передається безоплатно новому орендарю. Що в обліку?

Відшкодування працівником нестачі
За результатами інвентаризації працівник погодився повернути частину нестачі рівноцінним матеріалом, а частину — утримати із зарплати. Як це відобразити в обліку?

Демобілізація працівника
Працівник повертається з військової служби. Як діяти роботодавцю? Коли працівник має стати до роботи? Яким документом оформити повернення на роботу?

Благодійний фонд отримав грант в інвалюті
Благодійний фонд реалізує в Україні проєкти за грантовими угодами. Кошти від донора надходять в іноземній валюті, яка продається. Як відображати операції за таким грантом у бухобліку?

Імпорт послуг інжинірингу: що з ПДВ?
Підприємство — резидент України, на загальній системі оподаткування, сплатив нерезидентові (юрособа, Польща) за послуги інжинірингу (розроблення конструкторської документації). Чи сплачувати ПДВ?

Закордонне відрядження: курсові різниці
Працівник у закордонному відрядженні розплачується за допомогою корпоративної картки. Який курс застосовувати при визнанні витрат?

Готельні послуги, надані іноземцям
У готелі на території Україні мешкали громадяни Польщі, за яких платила польська юрособа. Чи потрібно було виписувати рахунок в інвалюті? Чи нараховувати туристичний збір?

До змісту номеру