• Посилання скопійовано

Розрахунок середньомісячної винагороди для відповідності вимогам резидента Дія Сіті

Як порахувати середньомісячну винагороду для відповідності вимогам резидента Дія Сіті? Для розрахунку треба брати загальну кількість працюючих чи середньооблікову кількість?

Резидентом Дія Сіті може бути юрособа, зареєстрована на території України в установленому законодавством України порядку, незалежно від її місця перебування та місця провадження господарської діяльності, яка відповідає всім таким вимогам, що передбачені ст. 5 Закону №1667. 

Серед них пп. 1 ст. 5 Закону №1667 зазначено, що розмір середньої місячної винагороди залученим працівникам та гіг-спеціалістам починаючи з календарного місяця, наступного за місяцем, в якому набуто статусу резидента Дія Сіті, кожного календарного місяця становить не менше ніж еквівалент 1 200 євро за офіційним курсом гривні щодо євро, встановленим Національним банком України станом на перше число відповідного календарного місяця.

Наприклад, для травня 2024 року цей еквівалент становить: 1 200 х 42,3641 = 50 836,92 грн.

Розмір середньої місячної винагороди працівникам та гіг-спеціалістам, тобто її суму, розраховують діленням суми всіх виплат у вигляді винагороди (зарплати) — до утримання податків, зборів та інших обов’язкових платежів, здійснених юрособою працівникам та гіг-спеціалістам у відповідному календарному місяці, — на загальну кількість працівників та гіг-спеціалістів, яким здійснювалися такі виплати (пп. 12 ч. 1 ст. 1 Закону №1667).

Отже, під час розрахунку середньої місячної винагороди працівників та гіг-спеціалістів резидента Дія Сіті враховують суму виплат у вигляді винагороди та заробітної плати працівникам (зокрема тим, які працюють за сумісництвом) і гіг-спеціалістам, що здійснені резидентом Дія Сіті у відповідному календарному місяці. 

Водночас, якщо за певний місяць винагороду певним працівникам чи гіг-спеціалістам не нараховували, то таких осіб до загальної кількості не включають.

Автор: Щербина Світлана

До змісту номеру