• Посилання скопійовано

Суть справи

Особливості оподаткування персоналу резидента Дія Сіті
Як оформлювати відносини між резидентом Дія Сіті та його персоналом? В якому розмірі платити ПДФО та ЄСВ?

Щорічна перерва гіг-спеціаліста
Резидент Дія Сіті показав за КТН «10» нараховану щорічну перерву гіг-спеціалісту, оподаткування проведено як із винагороди. Це помилка? Які наслідки і варіанти вирішення?

Новий Порядок проведення призову від КМУ
КМУ для заявленого посилення мобілізації ухвалив кілька нових постанов. Найцікавіша з них затвердила Порядок проведення призову, який діє з 18 травня.

Переоцінка і зменшення корисності ОЗ
Підприємство планує проводити переоцінку (уцінку, дооцінку) та зменшення (відновлення) корисності ОЗ. Чи враховуються такі переоцінка, зменшення (відновлення) корисності для потреб амортизації ОЗ у податковому обліку податку на прибуток?

Військово-обліковий документ
Хто і як має отримати новий військово-обліковий документ? Яким буде зміст QR-коду військово-облікового документа?

ПДВ при будівництві житла
Підприємство виконало будівельно-монтажні роботи з будівництва багатоквартирних житлових будинків з оплатою за державні кошти. Які особливості оподаткування ПДВ?

Податкові різниці за боргами нерезидентам
Розгляньмо порядок застосування податкових різниць щодо суми нарахованих процентів за борговими зобов’язаннями з нерезидентами та виокремімо ключові моменти для їх правильного врахування.

Облік нестачі векселів
Під час інвентаризації виявлено, що за даними бухобліку на рахунку 35 підприємства обліковують векселі ТОВ, але самих документів і векселів немає. Чи можливо списати з балансу ці векселі? Який вплив такого списання на податок на прибуток і ПДВ?

Продаж нерухомості з розстрочкою: що з ПДВ?
Банк планує укласти з юрособою попередній договір купівлі-продажу майна (комплексу) із розстрочкою на чотири платежі на один рік. Договір купівлі-продажу, перехід права власності та акт приймання-передачі буде оформлено після отримання останнього платежу. Що з ПДВ?

Облік списання палива на підприємстві
Розгляньмо основні принципи організації обліку списання палива підприємством для власного споживання, зокрема норми списання, документальне оформлення та безпосередньо відображення в обліку.

Чи може ФОП на ЄП торгувати автокранами?
ФОП на єдиному податку має у власності декілька автокранів, які надає в оренду в межах своєї підприємницької діяльності. Тепер у нього виникла потреба продати ці автокрани, і він звернувся до податківців по індивідуальну податкову консультацію. Що відповіли податківці?

До змісту номеру