• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Залучення працівників до роботи у вихідні дні
У зв’язку з виробничою потребою підприємство планує залучати працівників до робіт у вихідні дні з оплатою у двократному розмірі посадового окладу. Графік роботи на підприємстві: робочі дні — понеділок-п’ятниця з 8:00 до 17:00, 12:00-13:00 — обідня перерва, вихідні — субота, неділя.
1. Як документально оформити залучення працівника до роботи у вихідні та святкові дні?
2. Чи має підприємство, крім оплати у подвійному розмірі за роботу у вихідні та святкові дні, надати додатковий день відпустки за кожен із таких днів?
3. Чи є обмеження щодо кількості вихідних та святкових днів на місяць, у які працівник може бути залучений до роботи?

Помилкова виплата винагороди гіг-спеціаліста на його рахунок ФОПа
Резидент «Дія Сіті» помилково виплатив винагороду гіг-спеціалісту на його рахунок ФОПа. Які наслідки і ризики для резидента, якщо в додатку 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ відображено винагороду гіг-спеціалісту?

Бухоблік виготовлення зразків із товарів
Підприємство планує з товарів виготовити зразки, які потім надаватиме своїм покупцям. Зразки виготовлятиме сторонній підрядник. Як оформити передачу товарів підрядникові, отримання зразків? Як відобразити у бухгалтерському обліку?

З відрядження у щорічну відпустку: відшкодування вартості зворотного квитка
Працівник неприбуткової організації їде в закордонне відрядження і після його закінчення залишається за кордоном у щорічній відпустці. Повертається тільки після закінчення цієї відпустки. Чи може неприбуткова організація відшкодувати повну вартість зворотного квитка? Чи є це додатковим благом?

На яку дату виникає ПЗ з ПДВ при виконанні робіт?
Підприємство уклало договір на виконання робіт з обробітку землі з 08.04.2024 до 01.12.2024. Роботи виконуються поетапно протягом усього договору. Але згідно з договором акт виконаних робіт на всі етапи складають один раз після виконання всіх робіт. На яку дату нараховувати ПЗ з ПДВ?

Розрахунок середньомісячної винагороди для відповідності вимогам резидента Дія Сіті
Як порахувати середньомісячну винагороду для відповідності вимогам резидента Дія Сіті? Для розрахунку треба брати загальну кількість працюючих чи середньооблікову кількість?

Переукладено договір оренди на новий строк: що з формою №20-ОПП?
Договір оренди обладнання закінчився 30.04.2024 (договір 1), сформовано акт на повернення обладнання з оренди. Новий договір оренди укладено 01.05.2024 (договір 2). Договір укладено на тих самих умовах, з тим самим орендарем. Обладнання знову передано за актом приймання-передачі. Чи подавати ф. №20-ОПП на повернення з оренди обладнання та передачу в оренду за новим договором?

До змісту номеру