• Посилання скопійовано

Суть справи

Перерахунок ПДФО-2023: правила для роботодавців
Кожен роботодавець повинен робити річний перерахунок ПДФО, але ПКУ не передбачає штрафу за його непроведення. То для чого його робити і чи можна не робити, якщо до доходів працівників не застосовується ПСП? Що показати в обліку і звітності?

POS-термінали у торгівлі: яких змін чекати?
Проєктом постанови КМУ запропоновано обмежити дію норм Постанови №894 у сфері оптової торгівлі та встановити мінімальну кількість платіжних терміналів для місць торгівлі.

Зміни у регулюванні гуманітарної допомоги
Закон №3448, що вносить зміни до Закону про ГД, прийнято ВРУ і перебуває на підписі у Президента. Набере чинності через місяць після опублікування. Розгляньмо, що зміниться у регулюванні гуманітарної допомоги (далі — ГД).

Подарунки до Нового року дітям працівників
Хоча наразі триває війна, деякі роботодавці планують привітати дітей своїх працівників із новорічними святами. Але як оподатковуються такі подарунки? Як їх відобразити у «зарплатній» звітності?

Облік ремонтів і поліпшень ОЗ
Підприємство ремонтує чи поліпшує власні ОЗ. У цій статті розглянемо, яким чином такі господарські операції відображають в обліку.

Вдень — у відрядженні, ввечері — вдома
Працівник скеровується у відрядження до місцевості, де немає готелів, але має можливість щодня повертатися додому. Як оформити таке відрядження і витрати на поїздки за наявності квитків?

Відомості про бенефіціарів: що перевірятиме Мін’юст
Хоча строк подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності продовжено, якщо інформацію вже подано, вона має бути правильна, а в разі змін її треба уточнювати. Інакше штрафів не уникнути.

Рекламний ролик придбано у нерезидента
Підприємство придбало рекламний ролик (пісню) у нерезидента, оплативши придбання доларами з корпоративної картки. Придбаний ролик використовуватиметься з рекламною метою. Як обліковувати придбаний ролик? ПДВ, податок на доходи нерезидента?

Сумісник звільняється з основного місця
Працівник працює за сумісництвом, але звільняється з основного місця роботи. Чи потрібно у день звільнення з основного місця роботи звільнити його і за місцем роботи за сумісництвом, а наступного дня прийняти за основним? Чи можливо просто наступного дня після звільнення прийняти на основне місце роботи, а сумісництво не чіпати? І чи повідомляти у цьому випадку податкову і ТЦК?

Виправлення ПДВ з 20% на 0%
Підприємство здійснило постачання товару, нарахувавши ПДВ за ставкою 20%. Товар відвантажено, оплату отримано. ПН складено і зареєстровано в ЄРПН. Але згодом з’ясувалося, що мала застосовуватися ставка 0%. Як виправити помилку?

До змісту номеру