• Посилання скопійовано

Суть справи

Зміни у сфері РРО за Законом №3219
У попередньому номері ми написали про скасування Законом №3219 III групи ЄП за ставкою 2%, про те, як «спецспрощенцям» повернутися або перейти на сплату ПДВ з 1 серпня, а також про відновлення перевірок. Але Закон №3219 вносить зміни і до Закону про РРО. Тож розповімо, що зміниться для користувачів РРО після набрання чинності Законом №3219, яке очікується 1 серпня.

Е-ТТН з 1 серпня — бути чи не бути?
На початку 2023 року Мінінфраструктури анонсувало дві події: початок тестування електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН), яке триватиме півроку, і запуск обов’язкових е-ТТН з 1 серпня. А що тепер?

Реєстрація в ЄСІТС: хто і що має зробити?
Закон №3200 встановлює для юросіб обов’язок зареєструватися в електронному кабінеті Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі — ЄСІТС). Які кроки слід виконати до 20.02.2024 включно?

Первинні документи про зарплату
Чи можна щодо заробітної плати роздруковувати лише зведену відомість помісячно? Як таке рішення оформити документально?

Поважні причини для звільнення за прогул
ВС вважає, що роботодавець має довести винну поведінку працівника, а також негативні наслідки та завдану шкоду підприємству, перш ніж звільнити його за порушення трудової дисципліни або прогул.

Закон №3219: зміни для ФОПів
За Законом №3219 за серпень платники ЄП І та ІІ груп уже мають сплачувати авансові внески, але є винятки. І ще ДПС має списати зайво нараховані суми боргу за квітень 2022 — липень 2023. А от пільга зі сплати ЄСВ зберігається для всіх ФОПів.

Оплата робіт за непідписаними актами
ВС наголошує, що роботи мають бути оплачені, якщо немає заперечень щодо їх виконання з боку замовника. Навіть якщо акти підписав лише підрядник.

Делегування філіям складання ПН та РК до них
Як делегувати філіям складання ПН? Які документи слід подати до ДПС? Скільки ПН складати?

Подання форми №4ДФ за відокремлений підрозділ
Підприємство в іншому районі міста відкриває відокремлений підрозділ (неуповноважений). Куди платити ПДФО, ВЗ та ЄСВ? Як і куди подавати єдину звітність з ПДФО, ВЗ та ЄСВ? Чи подавати додаткові звіти щодо працівників?

Що варто знати ТОВ/ТДВ у 2023 році
За останні кілька місяців відбулося декілька важливих змін у державній реєстрації та вимогах щодо статуту ТОВ/ТДВ, про які ми нагадаємо у цій статті.

Гарантії донорам від роботодавця
Під час війни донорство крові є важливим як ніколи. Тож нагадаємо роботодавцям, як вони мають підтримувати своїх працівників-донорів.

Квартира від нерезидента для ВПО через БО
Благодійна організація отримала від фізособи-нерезидента квартиру, яку потім передала внутрішньо переміщеній особі у безоплатне користування на підставі договору. Які наслідки будуть у сторін, у т. ч. нерезидента? Чи має БО відображати передання квартири ВПО в обліку та звітності? Чи повинна ВПО відображати отримання квартири в декларації про майновий стан і доходи?

Приймання готівки з торговельних точок
Підприємство має торговельні точки по місту, готівкова виручка здається до банку з головної каси підприємства. Як оформити вилучення готівки з каси щодо кожної точки та передачу готівки до головної каси, якщо торговельні точки закриваються о 23:00? Чи потрібно вести касові книги щодо кожної торговельної точки, чи лише одну в головній касі?

До змісту номеру