• Посилання скопійовано

Подання відомостей до ТЦК новоствореним підприємством

Чи потрібно новоствореному підприємству подавати про себе відомості до ТЦК? Чи тільки подавати повідомлення про зміну облікових даних працівників?

Військовий облік ведеться з метою визначення наявних людських мобілізаційних ресурсів та їх накопичення для забезпечення повного та якісного укомплектування ЗСУ, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів спеціального призначення особовим складом у мирний час та в особливий період (п. 3 Порядку №14871).

1 Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затверджений постановою КМУ від 30.12.2022 №1487.

Військовий облік полягає у цілеспрямованій діяльності підприємств щодо (п. 2 Порядку №1487):

— фіксації, накопичення та аналізу наявних людських мобілізаційних ресурсів за військово-обліковими ознаками;

— здійснення заходів із забезпечення виконання встановлених правил військового обліку призовниками, військовозобов’язаними та резервістами;

— подання відомостей (персональних та службових даних) стосовно призовників, військовозобов’язаних та резервістів до органів ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Тобто йдеться про таку собі співпрацю підприємств із ТЦК, що полягає у наданні відомостей про працівників, визначених п. 34 Порядку №1487.

Серед цих відомостей передбачено надсилання роботодавцем у семиденний строк з дня видання наказу про прийняття на роботу (навчання), звільнення з роботи, завершення навчання (відрахування із закладу освіти) до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки повідомлень про зміну облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів за формою, визначеною додатком 4 до Порядку №1487.

Таким чином, новостворене підприємство має подати до ТЦК та СП у семиденний строк з дня видання наказу про прийняття на роботу працівника інформацію про його прийняття за формою, визначеною додатком 4.

Подання новоствореним підприємством відомостей про саме підприємство до ТЦК та СП законодавством не передбачено.

Автор: Щербина Світлана

До змісту номеру