• Посилання скопійовано

Податкові обов’язки треба виконати впродовж трьох місяців після закінчення воєнного стану

Які дії платника у разі неможливості під час дії воєнного стану своєчасно виконати свій податковий обов’язок щодо подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового?

Відповідно до пп. 69.1 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами і доповненнями (далі — ПКУ) з урахуванням змін, внесених Законом України від 3 березня 2022 року №2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану», у разі відсутності у платника податків під час дії воєнного стану можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема, щодо подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового, такий обов’язок підлягає виконанню протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Відповідно до поданих платниками податків електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового згідно з пп. 69.1 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, контролюючий орган здійснить автоматичне зіставлення показників обсягів обігу та залишків пального, показників обсягів обігу спирту етилового за період дії правового режиму воєнного стану.

Загальнодоступний інформаційний ресурс ДПСУ

До змісту номеру