• Посилання скопійовано

Суть справи

Якщо працівник пішов воювати: нараховуємо йому зарплату
Необхідність нарахування середньої зарплати мобілізованим працівникам, а також тим, які приєдналися до територіальної оборони, спричинила запитання: а як це правильно зробити? Нагадуємо і демонструємо на прикладі.

Безоплатна переробка продукції, яку буде надано для потреб ЗСУ
ТОВ приймає у сільгосппідприємства на безоплатну переробку сільгоспсировину (гречка, пшениця, ячмінь). Отримана продукція піде на гуманітарну допомогу і для потреб ЗСУ. ТОВ не виставляє актів за переробку. Як відобразити витрати?

Оновлено форму декларації про прибуток
Мінфін привів форму декларації у відповідність до Закону №1914. Зокрема, у декларації з’явилися рядок 06.2 для відображення мінімального податкового зобов’язання та окремий додаток МПЗ.

Фінансова гарантія в разі реекспорту: що з ПДВ?
ТОВ — платник податку на прибуток, ПДВ переробляє сировину від нерезидента. Під час реекспорту продукції фінансову гарантію замість ТОВ вносить фірма-гарант. Періодично ТОВ повертає ПДВ. Читачі просять роз’яснення, що ТОВ має право на ПДВ — 0%, а не фірма-гарант (або і ТОВ, і фірма-гарант).

Зупинення строків за ПКУ на час дії воєнного стану: які наслідки для платників?
З 24.02.2022 р. на строк дії запровадженого воєнного стану зупинено перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншими законами. Які саме строки малися на увазі? Закон говорить загальними словами, а ми спробуємо уточнити це.

Як придбати авто в нерезидента?
Суб’єкт господарювання планує придбати авто для тероборони за власні кошти у Польщі або Румунії. Який алгоритм придбання? Як оплачувати нерезиденту?

До змісту номеру