• Посилання скопійовано

Дію ліцензій на алкоголь/тютюн/пальне продовжено

Чи вважаються діючими ліцензії на право виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах, виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним, щодо яких до припинення або скасування воєнного стану на території України не сплачено чергового платежу за ліцензію та/або закінчився термін дії ліцензії?

Згідно з Законом України від 3 березня 2022 року №2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» доповнено п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі — ПКУ).

Зокрема, відповідно до пп. 69.10 п. 69 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ вважаються діючими ліцензії, щодо яких до припинення або скасування воєнного стану на території України не сплачено чергового платежу за ліцензію та/або закінчився термін дії ліцензії на право:

виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовуються в електронних сигаретах;

виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним і місць виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним.

Обов’язки щодо сплати чергових платежів/дії щодо продовження ліцензії мають бути виконані суб’єктом господарювання протягом 30 днів, наступних за днем припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Загальнодоступний інформаційний ресурс ДПСУ

До змісту номеру