• Посилання скопійовано

Практика учня ПТНЗ

ФОП III групи ЄП бере на практику учнів ПТНЗ. Як оформити проходження практики?

Виробнича практика проходить на робочих місцях або навчально-виробничих дільницях, які надають з цією метою підприємства, установи, організації незалежно від форм власності (ст. 29 Закону про профтехосвіту1). З цього формально випливає, що проходження практики учнями ПТНЗ у фізосіб-підприємців чинним законодавством не передбачено. Але разом з цим воно й не заборонено, тож розгляньмо порядок проходження практики учнів на підприємствах, маючи на увазі, що такого самого порядку повинні дотримуватися і ФОПи.

Договір про проходження практики

Мінсоцполітики вважає, що договір про проходження практики, навіть якщо під час неї практикант виконуватиме певні роботи й отримуватиме за це оплату, не є трудовим. I укладати на період такої практики трудовий договір не потрібно (про це зазначається у листі Мінсоцполітики від 20.08.2012 р. №107/021/150-12). Основний аргумент при цьому такий: учні, слухачі ПТНЗ на час виробничого навчання та виробничої практики до складу (списку) і штатного розпису працівників підприємства не включаються (абзац перший п. 7 Порядку №9922).

1 Закон України від 10.02.98 р. №103/98-ВР «Про професійно-технічну освіту».

2 Порядок надання робочих місць для проходження учнями, слухачами закладів професійної (професійно-технічної) освіти виробничого навчання та виробничої практики, затверджений постановою КМУ від 07.06.99 р. №992.

Якщо йти за цим Порядком, то договір про проходження укладається між ПТНЗ та базою практики, а не із самим практикантом (п. 8 Порядку №992). Звісно, що такий договір теж не є трудовим.

Але не все так однозначно. Є кілька моментів, які свідчать про те, що насправді практикант буде найманим працівником. Це і зарплата, яка виплачуватиметься практикантові (згідно зі ст. 50 Закону про профтехосвіту), і можливість розподілу практикантів з ПТНЗ на робочі місця, і поширення на них під час виробничої практики законодавства про охорону праці, правил внутрішнього трудового розпорядку та інших правил і норм, що діють на підприємстві, з відповідних професій, спеціальностей і рівнів кваліфікації робітників та службовців.

Також, як передбачено п. 10 Порядку №992, учні, слухачі підлягають соціальному та іншому страхуванню нарівні з відповідними працівниками підприємства. А цього згідно з поточною редакцією Закону про ЄСВ без укладання договору безпосередньо з практикантом не досягнути.

Тому, на думку автора, в цій ситуації практикант і підприємство, де він проходитиме виробничу практику, самостійно вирішують, як оформити відносини між ними. Зокрема, і шляхом укладання строкового трудового договору.

Оформлення практиканта на виробничу практику

Згідно з п. 9 Порядку №992, перед початком виробничого навчання та виробничої практики керівник підприємства:

— видає наказ про персональний розподіл учнів, слухачів ПТНЗ на робочі місця або навчально-виробничі ділянки виробничих підрозділів чи створює учнівські самостійні навчально-виробничі підрозділи та визначає відповідно до змісту робочих навчальних програм види робіт;

— призначає з числа IТП та кваліфікованих робітників підприємства відповідальних за проведення виробничого навчання та виробничої практики, забезпечення умов і безпеки праці на рівні нормативних вимог;

— установлює системи оплати праці учнів, слухачів за фактично виконаний обсяг робіт відповідно до встановлених норм праці (норми часу, виробітку, обслуговування, посадові обов'язки) та укладених із ПТНЗ договорів про навчально-виробничу практику.

Оплата учням за практику

Учні ПТНЗ під час практики отримують зарплату за фактично виконаний обсяг робіт згідно з виробничим завданням (п. 17 Порядку №992). Заробітна плата нараховується згідно з установленою на підприємстві системою оплати праці — за нормами, розцінками, ставками (окладами), з урахуванням коефіцієнтів, доплат і надбавок.

А як порахувати виконаний практикантом обсяг робіт? Так само, як рахується обсяг робіт, виконаний звичайним працівником. Навіть якщо підприємство застосовує працю практикантів без укладання з ними трудових договорів, відпрацьований практикантами час має фіксуватися у табелі обліку використання робочого часу.

Виплата нарахованого практикантові заробітку відбувається (п. 17 Порядку №992):

— або через навчальний заклад (гроші перераховуються на поточний рахунок ПТНЗ);

— або безпосередньо на базі практики (не пізніше 5 днів після виплати зарплати працівникам підприємства).

Але який би шлях виплати зарплати не був зазначений у договорі з ПТНЗ, треба пам'ятати, що 50% зарплати практиканта підприємство перераховує на рахунок ПТНЗ (ст. 50 Закону про профтехосвіту). Хоча п. 18 Порядку №992 пом'якшує цю вимогу і говорить, що питання, перераховувати 50% зарплати практиканта ПТНЗ чи ні, у кожному конкретному випадку вирішується окремо і в договорі формулюється як додаткові зобов'язання підприємства (п. 18 Порядку №992).

Звісно, якщо частину заробітної плати перераховувати ПТНЗ, практикант отримуватиме менше, ніж заробив. Але ст. 25 Закону про оплату праці забороняється у будь-який спосіб обмежувати працівника вільно розпоряджатися своєю заробітною платою, крім випадків, передбачених законодавством. Позаяк фінансування ПТНЗ за рахунок заробітної плати учнів-практикантів передбачено Законом про профтехосвіту, відрахування 50% заробітної плати ПТНЗ не є порушенням.

Повідомлення ДПС про прийнятого практиканта

Неважко здогадатися, що якщо між місцем проходження практики і практикантом не укладено трудового договору, то й повідомляти ДПС про розподіл на робочі місця таких практикантів окремо не потрібно. Принаймні таке роз'яснення наведено в листі Держпраці від 19.05.2017 р. №5783/4.1/4.1-ДП-17.

Якщо ж укладається строковий трудовий договір, то повідомлення про прийняття слід подавати до ДПС перед допуском практиканта до роботи.

Оподатковуємо зарплату практиканта

За трудовим договором учням ПТНЗ — практикантам виплачується заробітна плата, яка є базою для оподаткування ПДФО, ВЗ та нарахування ЄСВ на загальних підставах. Але до нарахованої практикантові зарплати не застосовується ПСП відповідно до пп. 169.2.3 ПКУ, якщо він одночасно із зарплатою отримує стипендію з бюджету.

Раніше вважалося, що до зарплати практиканта не застосовується вимога нараховувати ЄСВ не нижче від мінімального страхового внеску, бо це місце роботи не є для нього основним (основним місцем роботи учнів та студентів вважався навчальний заклад). Та вже в IПК від 13.05.2017 р. №168/6/99-99-13-02-03-15/IПК податківці змінили думку. Вони вважають, що у разі нарахування зарплати нижче від мінімальної за відпрацьований час учням ПТНЗ під час проходження виробничої практики сума ЄСВ розраховується як добуток розміру МЗП, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата, та ставки ЄСВ.

Тож радимо обережним роботодавцям нараховувати ЄСВ на зарплату практикантів не нижче від мінімального внеску, навіть якщо трудова книжка практиканта зберігається у ПТНЗ. Єдиний виняток із цього правила — якщо учень ПТНЗ має інвалідність і до його зарплати застосовується ЄСВ за ставкою 8,41%. Тоді базою для нарахування ЄСВ буде фактично нарахована такому учню зарплата (в межах максимальної величини нарахування ЄСВ).

При цьому зазначених осіб відображають у таблиці 6 Звіту з ЄСВ із кодом категорії застрахованих осіб «1» (лист ДФСУ від 13.10.2015 р. №21700/6/99-99-17-03-03-15).

У податковому розрахунку форми №1ДФ зарплату практикантів показують з кодом ознаки доходу «101».

Галина КАЗНАЧЕЙ, «Дебет-Кредит»

До змісту номеру