• Посилання скопійовано

Суть справи

Процентна позика від нерезидента
Підприємство вирішило позичити кошти у свого іноземного партнера. І хоч стосунки партнерські, та бізнес є бізнес, тож нерезидент позичив кошти під невеликий процент. Розгляньмо основні моменти, на які слід звернути увагу позичальникові.

Чи платити ЄСВ під час карантину?
На час карантину штрафи та пеня за несплату ЄСВ не застосовуються. Проте не все так просто. Адже обов’язок сплати ЄСВ та строки такої сплати для роботодавців не скасували. Тому якщо ви нарахували ЄСВ і зазначили його у Звіті (додаток 4), з вас цю суму можуть стягнути з допомогою виконавчої служби.

Зміни в ПКУ з 1 липня
Закон №466 набрав чинності з 23 травня. Проте деякі його норми, що вносять зміни до ПКУ, набрали чинності з 1 липня. Саме про них зараз і поговоримо.

Зміна прожиткового мінімуму з 1 липня
З 01.07.2020 р. прожитковий мінімум для різних категорій населення України збільшиться. На які доходи фізосіб це вплине та як зростуть суми платежів до бюджету?

Як поповнити кошти КП
Сільрада є засновником комунального підприємства (КП). Яким чином сільрада може поповнити кошти КП на погашення останнім кредиторської заборгованості за питну воду згідно з рішенням суду?

ФОП припинився, зобов’язання залишились
Спроба ФОПа звільнитися від штрафів через припинення госпдіяльності виявилася невдалою. Держпраці нарахувала штраф за попередні періоди, і суд прийняв її аргументи.

ТТН для всіх автоперевезень
Подеколи підприємства формально застосовують ТТН при автоперевезеннях вантажів, базуючись виключно на букві нормативних документів, а не на суті операцій. І якщо за буквою закону ТТН не вимагається, замість неї оформляють звичайну накладну. А давайте глянемо по суті.

Невиконання договору — не шахрайство!
ВС наголосив, що за невиконання домовленостей особа не може бути притягнута до кримінальної відповідальності за шахрайство, якщо на момент домовленості сторони розраховували виконати взяті на себе зобов’язання.

Оподаткування ПДВ постачань у сфері IT
Ця стаття буде цікавою не тільки виконавцям послуг із комп’ютерного програмування, а й їхнім клієнтам, які є платниками ПДВ.

Е-паспорти в «Дії» при прийнятті на роботу
Чим більше держава переходить у цифру, тим більше запитань виникає: чи зручно це? Чи це обов’язково для ЮО приватної форми власності? Що робити, якщо не готові? На ці та інші запитання відповімо у статті.

Оподаткування неповернутого підзвіту
Податківці в ІПК від 19.05.2020 р. №2097/Я/99-00-04-06-03-09/ІПК роз’яснили, з якої суми підприємство має утримати податок зі суми коштів, що були видані працівнику під звіт та не повернуті ним при звільненні. Зокрема, розглянуто питання утримання податку в разі недостатності суми доходу такого працівника.

До змісту номеру