• Посилання скопійовано

Суть справи

Податкова знижка: перелік витрат
Щороку ми нагадуємо читачам, що до 31 грудня наступного за звітним податкового року фізособа може подати до ДПС декларацію, в якій зазначити отримані доходи у вигляді заробітної плати та суму коштів, які були сплачені за певні витрати. Унаслідок цього є шанс повернути собі кошти у вигляді податкової знижки.

Податок на прибуток: чого чекати у 2020 році?
Які новації приготував нам законопроект №1210 щодо податку на прибуток? Чи зміниться об'єкт оподаткування? Що буде з податковими різницями? Про це й поговоримо.

Складання АН Ф. «П» при ввезенні пального
У липні 2019 р. відбувся імпорт пального на підставі митної декларації. Як зробити так, щоб це пальне потрапило на акцизний склад?

Зменшення статутного капіталу: коли та як
У яких випадках ТОВ має зменшити свій статутний капітал? Як документально оформити таку операцію? Як відобразити в обліку такі операції? Чи виникатимуть податкові наслідки у разі зменшення капіталу?

Директор ТОВ зареєстрований як ФОП
Чи може директор, бухгалтер, засновник ТОВ зареєструватися як ФОП та придбавати у цього ТОВ товари/послуги? Чи не будуть вони пов'язаними особами?

Виплата зарплати: коли та як
У які строки слід виплачувати зарплату та в якому розмірі? Як повідомляти працівників про її розмір? Чи можуть вони відмовитися від отримання авансу? Яку відповідальність передбачено за несвоєчасну виплату зарплати?

Зберігання пального в каністрах — без ліцензії
Податківці в IПК ДФСУ від 15.08.2019 р. №3814/6/99-99-12-02-02-15/IПК (див. «ДК» №37/2019) висловили думку, що ліцензія на зберігання пального не потрібна, якщо воно зберігається у нестаціонарних ємностях. З'ясуємо все докладніше далі.

Iнтернет-реклама від нерезидента
Які документи мають бути у наявності для підтвердження отриманих послуг з інтернет-реклами від нерезидента? У яких випадках такі операції підпадають під валютний нагляд? На жаль, ДФС в IПК від 08.07.2019 р. №3138/6/99-99-15-02-02-15/IПК (див. «ДК» №37/2019) так і не відповіла на ці запитання.

Списання дебіторської заборгованості фізособи
У 2017 р. ТОВ на загальній системі оподаткування надало ПФД фізособі. У 2019 р. ТОВ прийняло рішення списати заборгованість у сумі 3489950 грн. Які наслідки такого списання, якщо повідомити боржника про списання заборгованості відповідно до пп. «д» пп. 164.2.17 ПКУ та якщо не повідомити його?

Оренда квартири під офіс
Чи має право підприємство орендувати квартиру під офіс? Чи потрібно при цьому нотаріально посвідчувати такий договір? Чи відноситься сума оренди до витрат підприємства?

Реальність операції під сумнівом: рішення ВС
Проаналізуймо цікаве рішення ВС, яким на платника податків покладено обов'язок стати детективом щодо шляхів походження придбаного ним товару від самого виробника.

До змісту номеру