• Посилання скопійовано

Щодо складу проміжної фінансової звітності підприємств, які застосовують міжнародні стандарти фінансової звітності

Лист Міністерства фінансів України від 23.08.2018 р. №35210-07-10/22399

Щодо складу проміжної фінансової звітності підприємств, які застосовують міжнародні стандарти фінансової звітності

Суттєво. Проміжна фінансова звітність — це фінзвіт, що складається або з повного комплекту фінзвітності (визначеного в МСБО 1), або з комплекту стислої фінзвітності (визначеної у цьому стандарті) за проміжний період.

! Підприємствам, які застосовують МСФЗ

Міністерство фінансів України на запити щодо складу проміжної фінансової звітності підприємств, які застосовують міжнародні стандарти фінансової звітності (далі — МСФЗ), у межах компетенції повідомляє.

Відповідно до статті 121 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (далі — Закон) підприємства, що становлять суспільний інтерес, публічні акціонерні товариства, підприємства, які здійснюють діяльність з видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, а також підприємства, які провадять господарську діяльність за видами, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, складають фінансову звітність та консолідовану фінансову звітність за МСФЗ.

Згідно із Законом МСФЗ — це прийняті Радою з міжнародних стандартів бухгалтерського обліку документи, якими визначено порядок складання фінансової звітності.

Для складання фінансової звітності застосовуються МСФЗ, викладені державною мовою та офіційно оприлюднені на веб-сайті Міністерства фінансів України.

Якщо підприємство застосовує МСФЗ, таке підприємство має дотримуватись їх вимог, зокрема вимог Міжнародного стандарту бухгалтерського обліку 34 «Проміжна фінансова звітність», яким передбачено, що «проміжна фінансова звітність — це фінансовий звіт, що складається або з повного комплекту фінансової звітності (визначеного в МСБО 1 «Подання фінансової звітності»), або з комплекту стислої фінансової звітності (визначеної у цьому стандарті) за проміжний період».

Директор Департаменту прогнозування доходів бюджету та методології бухгалтерського обліку Ю. РОМАНЮК

До змісту номеру