• Посилання скопійовано

Суть справи

Затверджуємо порядок оприбуткування готівки
Як скласти внутрішній документ — порядок оприбуткування готівки в касі? Якими є особливості щодо його складання у разі наявності відокремлених підрозділів? Хто може не затверджувати порядку? Що буде за його незатвердження?

Як підтвердити право на вчинення правочину?
Новий Закон про ТОВ та ТДВ вимагає, щоб на вчинення деяких правочинів (угод) надавали згоду загальні збори товариства. Але як надати інформацію про таку згоду контрагентові? Або як довести, що така згода не потрібна, і підтверджувати повноваження керівника? Які документи надавати? Спробуймо відповісти.

Виправляємо помилки у ПН
Припустилися помилки, і це, ясна річ, неприємно. Але важливо вчасно її виправити. Практика виправлення помилок у ПН завжди викликає запитання. Враховуючи останні роз'яснення податкової, розгляньмо кілька випадків.

Що зміниться у застосуванні РРО
10 вересня Мінфін оприлюднив проект наказу щодо внесення змін до низки порядків, якими регулюються реєстрація та застосування РРО. Розгляньмо, чого слід чекати суб'єктам господарювання, які застосовують РРО.

Штрафи — незаконні, а премії — цілком
Iноді керівництво ставить запитання щодо штрафування певного працівника за допущені під час роботи порушення. Розглянемо, чому це незаконно і як можна організувати це правильно.

Непідприємницькі доходи ФОПа
Підприємець — платник ЄП орендує приміщення у підприємця на загальній системі. Які наслідки, якщо орендодавець вніс вид діяльності за КВЕД 68.20 «Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна» до ЄДР із запізненням? Чи повинен орендар утримувати ПДФО та військовий збір?

АЗС як акцизний склад
Проаналізуємо дві нещодавні IПК ДФСУ, що стосуються акцизного податку з реалізації пального: від 10.09.2018 р. №3907/6/99-99-15-03-03-15/IПК (див. «ДК» №40/2018) та від 13.09.2018 р. №4015/6/99-99-12-02-02-15/IПК (див. «ДК» №40/2018).

Мобілка у позичку
Підприємство (платник 3-ї групи ЄП) уклало з працівником підприємства договір позички мобільного телефону. За послуги мобільного зв'язку підприємство сплачує з власного поточного рахунку. Як таку операцію відобразити в бухгалтерському та податковому обліку?

До змісту номеру