• Посилання скопійовано

Суть справи

Iнвалютний кредит
Попри досить значні ризики валютних коливань, кредити від нерезидентів є чудовою можливістю підтримати бізнес та перечекати тимчасові фінансові труднощі. Проте законодавство висуває до таких операцій низку облікових обмежень та вимог.

Штраф за несвоєчасну реєстрацію помилкової ПН
16.03.2018 р. було відвантажено товар, у зв'язку із чим було складено та зареєстровано ПН. Але під час складання було допущено механічну помилку: замість 2018 р. зазначено 2017 р. А станом на 16.03.2017 р. немає відповідної оподатковуваної ПДВ операції. Помилку виявлено в травні 2018 р., складено РК до помилкової ПН та нову ПН від 16.03.2018 р. Чи буде штраф за несвоєчасну реєстрацію помилкової ПН від 16.03.2017 р.?

Касове обмеження у ФОПа
Чи має підприємець право приймати готівкові кошти в межах 50000 грн на день загалом чи лише від одного покупця? Яка відповідальність за порушення цього обмеження?

Обґрунтовуємо укладення договору ЦПХ?
Останнім часом я не раджу підприємцям (підприємствам) укладати договори ЦПХ з фізособами, які виконують для них окремі види робіт, послуг. Причина проста — це надто штрафонебезпечно. Безпечніше укласти трудовий договір (наприклад, строковий). Але й дотепер знаходяться сміливці, які воліють укладати ті договори, які вважають за доречне. Для таких наша стаття.

Таблиця даних платника ПДВ
Аби уникнути блокування реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, платник ПДВ має право подати до ДФС Таблицю даних платника ПДВ (далі — Таблиця). З'ясуймо, коли та як Таблицю подають до ДФС, а також як правильно її заповняти.

Один готельний комплекс на двох ФОПів
Два ФОПи управляють одним невеличким готельним комплексом — один готель та окремі будиночки. Придбавали свої частини окремо та оформляли одну частину на ФОПа, другу — на фізособу. Усі працівники оформлені лише в одного з них, проте адміністратор комплексу виписує документи від двох ФОПів (залежно від обраного приміщення). Чи можна укласти договір оренди частини комплексу між ФОПами? Якщо так, то як відшкодувати оплату працівників та розподілити витрати на обох? Якщо ні, то які можливі схеми роботи з дотриманням трудового законодавства?

Повідомлення про прийняття на роботу: дата і час
Один із наших читачів зіткнувся з проблемою: під час перевірки Держпраці дуже скрупульозно вивчала час подання в електронній формі повідомлень про прийняття працівників для того, щоби застосувати штраф. У цій статті обговоримо юридичні проблеми щодо моменту подання повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу.

Які форми квартальної фінзвітності подавати?
Нас непокоїть питання: які форми квартальної звітності мають подавати підприємства починаючи з періодів 2018 року? Поміркуймо.

Неприбуткові ГО можуть мати депозити
Чи може неприбуткова громадська організація укладати депозитні договори? Чи не тлумачитимуться отримані відсотки як дохід, що призведе до зняття ознаки неприбутковості? Чи потрібно у статуті прописувати відповідні умови про використання коштів, у т. ч. на депозиті?

Відображення фінлізингу у лізингоотримувача
Як відобразити в бухобліку лізингоотримувача операції з фінлізингу автомобіля? Строк лізингу — 3 роки, здійснено авансовий платіж.

До змісту номеру