• Посилання скопійовано

Суть справи

Коли виплата зарплати затримується
Підприємство іноді з об'єктивних причин буває не в змозі своєчасно виплатити працівникам заробітну плату. З'ясуймо, якими будуть наслідки.

Звільнення директора без згоди засновників
07.04.2017 р. між працівником (громадянином України) та засновником (іноземцем) укладено трудовий договір для виконання обов'язків директора товариства. Засновник не виконує обов'язків і перебуває за кордоном. Як розірвати трудовий договір та чи можливо це зробити у разі відсутності засновника?

Аванс через РРО
Підприємство отримує готівку за товар у формі передоплати у магазині, а відвантаження товару відбувається зі складу за іншою адресою, шляхом самовивозу, або перевізником на адресу покупця. Як провести операцію через РРО та які повинні бути реквізити касового чека? Як це показати у бухобліку?

Пенсійне майбуття
Закон №2148 вніс чимало суттєвих змін у пенсійне забезпечення теперішніх та майбутніх пенсіонерів. Поговоримо про ключові новації.

Зарахування «закордонного» податку на прибуток
Суми податку на прибуток з доходу, який отримано з іноземних джерел, що сплачений підприємством за кордоном, зараховуються під час сплати податку в Україні. З'ясуймо, на підставі яких документів це слід підтвердити, як відобразити в обліку та декларації з прибутку.

Iндексація в запитаннях та відповідях
У редакцію «Дебет-Кредит» часто надходять запитання, що стосуються індексації. Тож пропонуємо ознайомитися з відповідями на запитання, що зустрічаються найчастіше.

Печатка за принципом «як хочу, так і скочу»
Контрагент, що надає послуги, відмовляється ставити печатку на акті про надання послуг, посилаючись на закон про скасування печаток. Але на акті звіряння взаєморозрахунків та на договорах печатку він ставить. На думку керівника, печатка на підприємстві або є, або її немає зовсім. Чи можуть виникнути проблеми під час податкової перевірки?

Продаж зерна з поля
Сільгосппідприємство відвантажує покупцеві сільгосппродукцію безпосередньо з поля, комбайнами, відразу після збирання. Яким чином визначати кількість зібраної продукції для заповнення накладних на передачу продукції покупцеві?

Облік зіпсованої сільгосппродукції
Осінь — пора збору врожаю. Але недостатньо просто зібрати врожай, його треба ще зберегти та вчасно продати. Проте буває так, що це не вдається зробити, і сільгосппродукція втрачає свою первісну якість. У цій статті розкажемо, як обліковувати продукцію рослинництва на балансі і які будуть наслідки її продажу за зниженими цінами.

I знову... Iнвентаризація
Наближається кінець року, а з ним і підбиття підсумків року та складання річної фінансової звітності, перед підготовкою якої слід провести інвентаризацію та відобразити її результати в обліку. Коротко нагадаємо, що треба тримати в полі зору бухгалтерам протягом усього інвентаризаційного процесу.

До змісту номеру