• Посилання скопійовано

Суть справи

Адміноскарження: порядок проведення
Мало яке повідомлення-рішення не оскаржується платниками податків. Чи то безліч двояких норм нашого податкового законодавства даються взнаки, чи то розв'язаність рук податківців на місцях та озвучування конкретних сум штрафних санкцій ще до фактичного початку податкової перевірки відіграють свою роль. Але так чи інакше, оскарження платником податку податкового повідомлення-рішення вже стало недоброю традицією нашого бізнесу.

Довіреність у різних сферах життя
Чи потрібно зазначати у довіреності повний перелік, чи варто обмежитися лише тими діями, які потрібно вчинити? Як обрати форму довіреності: нотаріальну чи просту письмову? На ці та інші запитання спробуємо знайти відповідь у цій статті.

Військові збори — що слід знати бухгалтеру
Наш працівник належить до військовослужбовців запасу, його призвали на навчальні військові збори. Як оформити таку відсутність працівника? Чи слід його в цьому разі звільняти? Чи треба працівникові робити якісь виплати?

Авансовий звіт: правила складання
Міндоходів наказом від 24.12.2013 р. №845, який набрав чинності з 04.02.2014 р., затвердило нову форму Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт (далі — авансовий звіт), та порядок його складання (далі — Порядок №845). Суттєвих змін до форми авансового звіту не внесено, але ми скористалися нагодою, щоб нагадати, як складається авансовий звіт у різних випадках.

Витрати на охорону праці
Згідно зі ст. 2 КЗпП працівники мають право на здорові та безпечні умови праці. Це право забезпечується роботодавцем шляхом здійснення заходів з охорони праці. Розглянемо облік та оподаткування таких витрат.

Фіндопомога від засновника
Розгляньмо податкові наслідки поворотної фінансової допомоги, коли позикодавцем є засновник платника податку на прибуток. Що відбувається у податковому обліку позичальника у разі повернення такої фіндопомоги після 365 календарних днів з дати її отримання?

Облік монтажних робіт
Підприємство придбало виробниче обладнання. Для його підключення треба прокласти новий силовий кабель та встановити електрообладнання. Електрокабель та необхідне електробладнання ми закупили та передали для встановлення спеціалізованому підприємству. Як нам показувати в обліку передачу таких ТМЦ та, відповідно, витрати на електрообладнання — як окремий ОЗ чи як частину виробничого обладнання?

Авансові внески з податку на прибуток
Питання відображення авансових внесків було одним із найгостріших під час складання декларації з податку на прибуток. При цьому поставало кілька запитань, офіційних роз'яснень щодо яких на той час не було оприлюднено. Спробуємо відповісти на ці запитання і проаналізувати проблеми, які виникали під час відображення авансових внесків у декларації з податку на прибуток за 2013 рік.

Експорт без вивезення товару
Наше підприємство придбало у Росії товар. Передбачається, що його реалізують безпосередньо польському покупцю — нерезиденту. Товар взагалі не ввозитиметься на митну територію України. Як відобразити таку операцію у податковому обліку?

До змісту номеру