• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Посадочний документ є розрахунковим документом
Чи є роздрукований посадочний документ розрахунковим документом? Чи може підприємство відобразити витрати на придбання електронного квитка на поїзд у податковому обліку, якщо інших документів, крім посадочного документа, працівник не пред'явив?

Оплаті підлягають календарні дні оренди, а не робочі
Із працівником укладено договір оренди авто, який було нотаріально засвідчено. Акт приймання-передачі автомобіля оформлено з 15.08.2013 р. Згідно з договором, винагорода за місяць має становити 600,00 грн. Як потрібно розраховувати суму орендної плати за серпень 2013 р.? Виходячи із календарних днів чи виходячи з робочих днів працівника, який надав авто в оренду і використовує його як службовий транспорт? Чи впливає на суму орендної плати перебування працівника, наприклад, у відпустці (час, коли таким автомобілем ніхто не користується)?

ППР скасовано, але кримінальна справа далі можлива
За рішенням податкової перевірки відкрито кримінальне провадження. Суд ми виграли — скасовано податкове повідомлення-рішення, обвинувачень на посадових осіб не було, усі йшли як свідки. Чи мають слідчі в такому разі закрити кримінальну справу? Чи має право податкова почати нову перевірку в будь-який час?

До змісту номеру