• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація з ціннопаперового акцизу
Ціннопаперовий акциз — відносно новий податок, який втілили у податкове життя з початку 2013 року. Проте затверджена форма декларації з цього податку з'явилася щойно у III кварталі, а отже, річне звітування з цього податку зводиться фактично до звіту за IV квартал 2013 р. Оскільки звітність ця нова і подається вперше, перед підготовкою та поданням декларації з ціннопаперового акцизу радимо ще раз нагадати собі основні моменти і нюанси, на які варто звернути увагу, заповнюючи цю звітність.

Податок на нерухомість — як це буде у 2014 р.
З 2013 року юрособи сплачують податок на нерухомість. Подробиці про те, як та в якій сумі вони платитимуть цей податок і яку звітність при цьому здаватимуть, читайте далі.

Запити містять нові вимоги...
Ми неодноразово розглядали питання обов'язковості та необхідності надання відповіді на запити Міндоходів. У більшості порад йдеться про необхідність звернення до суду з оскарженнями наказів на перевірку, винесених через відсутність відповіді на запит, складений з порушенням вимог ПКУ. Причому судячи з численних запитань, які надходять на нашу «гарячу лінію», деякі керівники йшли і на такий крок, як недопуск до перевірки. I як результат — платники податків мають пишатися собою, адже саме судова практика розгляду таких спорів і спричинила зміни у підставах для позапланових перевірок.

Електронні гроші
Останнім часом все більшого поширення набули розрахунки за допомогою електронних грошей. Але, як і все нове, використання електронних грошей суб'єктами господарювання викликає проблеми і запитання. У цій статті ми спробуємо розібратися, що ж таке електронні гроші і як правильно з ними поводитися.

Добровільне страхування працівників
Звісно, кожен хоче вберегти своє життя та здоров'я. Та коли цим питанням переймається рідне для працівника підприємство, це набагато приємніше. Далі йтиметься про добровільне страхування життя та здоров'я працівників підприємствами-роботодавцями та про облік витрат на нього.

Договір ЦПХ у звітах з ЄСВ та ПДФО
Обставини фінансово-господарської діяльності склалися таким чином, що ми вперше змушені оформляти відносини з виконавцями певних робіт і послуг не за допомогою трудових договорів, а на підставі цивільно-правових. Як виплати за такими договорами та їх оподаткування відображати у звітності з ЄСВ та ПДФО?

Зарплата ремонтникам ОЗ
На нашому підприємстві проводять роботи з планового ремонту обладнання. Для цього було створено спеціальний підрозділ. Куди відносити витрати на оплату праці таких працівників? Чи потраплять вони до первісної вартості відремонтованих ОЗ?

Z-звіт — лише у робочі дні
Наше підприємство планує почати роздрібну торгівлю купованими товарами. Для цього ми заздалегідь придбали і зареєстрували РРО, але використовувати його ми почнемо лише за два тижні. Чи повинні ми друкувати Z-звіти у ті дні, коли розрахунки через РРО не проводилися? Які будуть наслідки, якщо ми протягом першого тижня після реєстрації РРО не друкували Z-звіт?

Матеріальна шкода, завдана працівником
Якщо працівник завдає підприємству матеріальної шкоди, як правило, він зобов'язаний відшкодувати її. Основи матеріальної відповідальності працівника перед працедавцем встановлено КЗпП. Але на практиці у процесі визначення суми шкоди та способів її відшкодування, особливо якщо вони спричинюють спори між працівником та працедавцем, постає чимало запитань.

До змісту номеру