• Посилання скопійовано

Як економити з комфортом

За допомогою зарплатного проекту від «Укрінбанку» можна не тільки зменшити витрати підприємства, але й підвищити лояльність працівників

В Україні на одного працездатного громадянина припадає вже більше однієї пластикової карти. Але виплати зарплат готівкою залишаються поширеним явищем. Черги до каси, пошуки розміну великих купюр, необхідність спеціально виходити з відпустки заради отримання зарплати — типова картина поки що на більшості підприємств. Проте ситуацію можна змінити завдяки зарплатним проектам від «Укрінбанку».

Вигода для працедавця

Головний плюс зарплатного проекту для керівника бізнесу — це економія не тільки фінансових, але й людських ресурсів на операціях з розрахунку, нарахування та видачі заробітної плати на руки працівникам. Не треба їздити до банку і знімати готівку «під зарплату», не треба видавати гроші «порціями», адже вся сума перераховується одночасно всім працівникам автоматично. Скорочуються також витрати на інкасацію, охорону та розподіл готівки, банківські платежі, заощаджується час працівників бухгалтерії. Працівники підприємства ефективніше витрачають робочий час, оскільки в одних відпаде необхідність рахувати та видавати готівку, в інших — витрачати час на її отримання.

У тарифі для бюджетних організацій при оформленні овердрафтів на картки працівників випуск карток і послуга смс-банкінгу — безкоштовні, комісії за зарахування зарплати на картки немає. Для комерційних компаній усі умови ті самі, тільки комісія за зарахування становить 0,4%, що у будь-якому разі є вигіднішим, ніж знімати гроші через касу та платити за цю послугу від 0,5% до 1% від суми.

За наявності у підприємства філій в Україні можливими є видача зарплатних карток по всій мережі та зарахування зарплати одночасно всім з центрального офіса. Автоматично вирішується питання конфіденційності отримуваної працівниками винагороди за свою працю.

Бонуси для працівника

Для фізособи зарплатна картка «Укрінбан-ку» — це не тільки вигідний і зручний спосіб оплати товарів і послуг. На неї можна отримувати й інші виплати: допомогу, соціальні виплати, кошти на відрядження. Крім того, можна оформити овердрафт, процентна ставка за користування яким буде істотно нижчою від ставки за кеш-кредитами інших банків. Розмір ліміту може становити до 80% зарплати.

Якщо картку загублено чи вкрадено, гроші з неї нікуди не пропадають, на відміну від загуб-леного чи вкраденого гаманця із зарплатою. З карткою приїжджати в день зарплати в офіс або касу зовсім не обов'язково — гроші можна зняти у мережі банкоматів будь-яких банків на території України без комісій за зняття готівки.

Ексклюзивною пропозицією є безкоштовна видача додаткової бонусної картки MC World. Вона дає змогу отримувати знижку 2% на товари і послуги незалежно від наявності інших акцій продавця. «Укрінбанк» є одним з небагатьох банків, які безкоштовно видають таку картку в рамках зарплатного проекту.

Як відкрити зарплатний проект

Щоб виплачувати зарплату працівникам на карткові рахунки в банку, підприємство укладає з банком відповідний договір. На етапі відкриття індивідуальних карткових рахунків працівникам підприємства кожен з працівників повинен надати свій цивільний паспорт і довідку про присвоєння ідентифікаційного коду, запов-нити заявку-анкету про надання банківських послуг фізичним особам. Ця анкета одночасно є і договором.

Після укладення договору підприємство не платить за випуск карток, а надалі сплачує тільки комісію за розрахунково-касове обслуговування.

Наталія ВОРОТНЯК,
заступник директора департаменту корпоративного бізнесу ПАТ «УКРIНБАНК»

До змісту номеру