• Посилання скопійовано

Про розгляд листа [щодо деяких питань застосування п. 160.7 ст. 160 Податкового кодексу України]

Лист ДПСУ від 07.11.2011 р. №5424/7/15-1217

Про розгляд листа [щодо деяких питань застосування п. 160.7 ст. 160 Податкового кодексу України]

Суттєво. Резиденти, які здійснюють виплати нерезидентам за виробництво та/або розповсюдження реклами про такого резидента, сплачують податок за ставкою 20% від суми таких виплат за власний рахунок. Якщо виплату нерезиденту здійснює РА, то це правило не застосовується.

! Платникам податку на прибуток

Державна податкова служба України розглянула лист <…> щодо деяких питань застосування п. 160.7 ст. 160 Податкового кодексу України і повідомляє.

Відповідно до п. 160.7 ст. 160 Кодексу передбачено, що резиденти, які здійснюють виплати нерезидентам за виробництво та/або розповсюдження реклами про такого резидента, під час такої виплати сплачують податок за ставкою 20 відсотків суми таких виплат за власний рахунок.

Для застосування цієї норми необхідно виконання водночас двох умов: виплата від резидента повинна здійснюватися безпосередньо нерезиденту і ця виплата повинна бути за виробництво та/або розповсюдження реклами саме про такого резидента.

Таким чином, якщо платник податку на прибуток — резидент здійснюватиме в Україні оплату резиденту (в даному випадку рекламному агентству) послуг за виробництво та/або розповсюдження реклами про свою діяльність за межами України, то до таких виплат платника податку норми п. 160.7 ст. 160 Кодексу не застосовуватимуться.

Якщо резидент — рекламне агентство, який здійснює виробництво та/або розповсюдження реклами про іншого платника податків — резидента, залучає нерезидентів для виробництва та/або розповсюдження реклами за межами території про іншого платника податків на основі укладених зовнішньоекономічних договорів з таким нерезидентом, то норма п. 160.7 ст. 160 Кодексу не розповсюджується.

Заступник голови С. ЛЕКАРЬ

До змісту номеру