• Посилання скопійовано

Чи платити ПДВ при імпорті енергогенераторного обладнання?

Дев’ятого серпня КМУ ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 вересня 2022 р. №1091», проєкт якої розробило Міністерство фінансів України.

Ухвалене рішення доповнює перелік товарів, при ввезенні яких на митну територію України та/або переміщенні транзитом забезпечення сплати митних платежів митним органам не надається.

Передусім таке спрощення стосується ввезення електрогенераторного обладнання, обладнання для вітрової та сонячної генерації, акумуляторів (окрім акумуляторів малої потужності)* та допоможе громадянам і бізнесу забезпечити власні потреби в енергозабезпеченні на час відновлення знищених ворогом енергетичних потужностей країни.

* Доповнено перелік окремих товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів, затверджений постановою КМУ від 27.09.2022 №1091, пунктами 11 і 12 такого змісту:

11. Товари, опис та коди згідно з УКТЗЕД яких визначено п. 9-36 розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України.

12. Товари, перелік яких із зазначенням кодів згідно з УКТ ЗЕД визначений Кабінетом Міністрів України відповідно до п. 9-37 розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України.

До змісту номеру