• Посилання скопійовано

Суть справи

Облік страхування автомобілів
Які види страхування передбачено для авто? Як списати витрати на страхування у бухгалтерському, податковому обліку? Розглянемо у цій статті.

Звітуємо про заброньованих
До 10 жовтня треба скласти й подати звіт щодо заброньованих працівників. Тобто останній день подання звіту — 9 жовтня!

Форми ПН та РК знову оновили!
Мінфін наказом від 09.08.2024 №400 затвердив нові редакції форм ПН і РК. Що саме змінилося у формах і з якої дати їх треба застосовувати, читайте далі.

Інкасація готівки на підприємстві
На продовження теми про рух готівки на підприємстві та її документальне оформлення поговоримо у цій статті про порядок проведення інкасації коштів.

Нова форма декларації з ПДВ
Мінфін затвердив Наказ №400, яким оновив форми декларації з ПДВ та уточнюючого розрахунку до неї. Втім, коли ми будемо застосовувати ці форми, наразі невідомо.

Облік ОЗ при перегляді строку служби
У разі перегляду термінів корисного використання ОЗ та відповідного перерахунку амортизації як такий перерахунок відобразити у податковому обліку?

Використання генератора: чи потрібен дозвіл?
Мінекономіки видало лист від 18.07.2024 №3622-06/51710-09 (див. «ДК» №38/2024), у якому відповіло на питання щодо переліку документів, необхідних для експлуатації генератора.

Відчуження частки ТОВ: помилки засновників
Якщо власник частки у СК ТОВ бажає відчужити її, він повинен звернути увагу на встановлені законом обмеження. Те саме стосується і виключення власника загальними зборами.

Продаж держлотерей за договором доручення
Підприємство продає білети державної лотереї, отримані за договором доручення. Які особливості бухгалтерського обліку, оподаткування?

Операції зі спиртом: Закон №3817
Вимоги до оптової торгівлі спиртом етиловим, спиртовими дистилятами, біоетанолом та їх зберігання оновлено. З’ясуймо, що потрібно знати і враховувати бізнесу.

До змісту номеру