• Посилання скопійовано

Суть справи

Неоплачувані відпустки під час війни
Чинне законодавство надало роботодавцям та працівникам значно більше прав з надання відпусток без оплати, ніж це бувало у мирний час. Але як їх правильно оформити?

Додаткові відпустки на дітей
Додаткові відпустки на дітей належать до соціальних відпусток, проте надаються за календарний рік. Як вони надаються тепер, під час воєнного стану?

Виплата заробітної плати наперед
Чи можна виплачувати зарплату за майбутні місяці, тобто за ще не відпрацьований час? Чи можна виплатити директору зарплату за два майбутні місяці?

Призначення та звільнення в. о. керівника
Чинний КЗпП не регулює окремо правового статусу виконувача обовʼязків керівника підприємства, проте ця особа має загальні трудові права та гарантії.

Витрати на рекламу: правила обліку
Підприємство планує рекламувати власну продукцію. Які організаційні, облікові, податкові особливості треба знати для цього? Розглянемо в цій статті.

Як списати тютюнові вироби?
На складі підприємства залишилися тютюнові вироби, які заборонено продавати з 11.07.2024. Як їх списати?

ПФД у ФОПа-«єдинника»
Одним із дієвих та практичних інструментів залучення коштів є поворотна фінансова допомога. Проте, використовуючи його, треба врахувати певні нюанси, про які й проговоримо у статті.

Нові правила сплати ВЗ: плани уряду
Уряд ухвалив новий законопроєкт №11416, яким розширює коло платників військового збору, а також збільшує його ставку. Докладніше про це далі.

Коли вводити в експлуатацію новозбудоване приміщення?
Коли можна вводити в експлуатацію новозбудоване приміщення у бухобліку та починати амортизувати?

Один ресторан, два ФОПи
Два ФОПи можуть здійснювати підприємницьку діяльність спільно й у одній будівлі. Але працівників мають оформляти окремо!

Порушення ліцензійних умов
ВС вважає, що для анулювання ліцензії достатньо встановити факт невиконання розпорядження про усунення порушень протягом строку її зупинення.

До змісту номеру