• Посилання скопійовано

Суть справи

Переведення боргу, відступлення вимоги
Розглянемо особливості відступлення вимоги та переведення боргу, що між ними спільного й у чому різниця. А також правила обліку їх обох.

Наказ на перевірку: обмеження для ДПС
Якщо податковий орган надсилає запит про надання документів щодо кількох підприємств, то й перевіряти мають саме операції з ними.

ПДФО та туристичний збір: аналіз Закону №3813
Законом №3813 передбачено створення на час воєнного стану Клубу білого бізнесу. Але ним же заплановано різні зміни до норм ПКУ, які стосуються ПДФО, турзбору та інших податків.

Клуб білого бізнесу: як до нього потрапити?
Законом №3813 передбачено створення та ведення Переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства.

Строки розблокування ПН/РК
Для ПН та РК, дата складання яких припадає на період дії воєнного стану та реєстрацію яких зупинено, треба подати пояснення до 30 липня.

Передання основних засобів ЗСУ
ТОВ передало ЗСУ в порядку примусового відчуження навантажувач, який обліковувало як основний засіб (далі — ОЗ). Як відобразити цю операцію в обліку?

Оплата роботи у відрядженні
Працівник працює на умовах неповного дня. Як оплатити відрядження такому працівникові, у якому він працює повний день?

Індексуємо зарплату з серпня!
Тим, хто не піднімав оклади працівникам з грудня 2023 р., а також тим, хто зробив це у січні — лютому 2024 р., у серпні треба буде нарахувати індексацію.

ПДВ при продажу товару за тристороннім договором
Резидент продає товар на території України за тристороннім договором, де покупець — резидент, платник — нерезидент. Як скласти ПН?

Штраф за договором комісії
Комітент не отримав коштів за переданий на комісію товар через штрафні санкції, утримані покупцем за порушення строків постачання*.

Відповіді на запитання про ВО
Тема військового обліку нині — найактуальніша серед кадровиків та бухгалтерів. Тож у цій публікації відповідаємо на найпопулярніші запитання.

ТОВ надає волонтерам паливні картки
ТОВ хоче надати допомогу волонтерській організації у вигляді смарт-карток на 200 л палива. Які наслідки з ПДВ та з податку на прибуток?

До змісту номеру