• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Річна премія після звільнення
Працівник звільнився у жовтні 2023 року. У березні 2024 року йому нараховано премію за 2023 рік. Протягом усіх місяців 2023 року у працівника було перевищення максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. Що з ПДФО, ВЗ та ЄВС?

Як вести військовий облік, якщо єдиний працівник — директор?
На підприємстві працює лише директор, військовий облік не вівся. Призначити його ж відповідальним і подати наказ до ТЦК? Чи подавати тепер якісь списки до ТЦК?

Чи нараховувати ЄСВ на лікарняні, якщо працівник звільнився під час тимчасової непрацездатності?
Працівник звільнився та продовжує хворіти. Чи має підприємство нараховувати 22% ЄСВ на одержану від ПФУ суму лікарняних? Якщо так, то як відображати ці нарахування та виплати в єдиній звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ?

Компенсація загиблому працівникові в єдиній звітності
30 березня загинув мобілізований працівник підприємства. Заява від спадкоємців (матері) про отримання компенсації за невикористану відпустку надійшла 21 травня. Як відобразити цю виплату в єдиній звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ?

Оподаткування матеріальної допомоги від профспілки
До профспілкового комітету звернувся член профспілки із заявою про надання матеріальної допомоги. Як оподатковується така матеріальна допомога? Чи нараховувати ЄСВ?

Як заповнити графи 6, 7 форми №20-ОПП?
ТОВ подає повідомлення за ф. №20-ОПП про паливний склад. Який код КАТОТТГ зазначати: міста чи району міста, де розташоване підприємство?

Директор без зарплати: трудова книжка та середньооблікова чисельність
Засновник ТОВ є і директором цього ТОВ. Чи може у такому разі не нараховуватися директорові зарплата? Чи робити запис у трудову книжку і чи включати його до середньооблікової чисельності працюючих?

До змісту номеру