• Посилання скопійовано

Суть справи

Подаємо декларацію з ЄП за І квартал
До 10.05.2024 (включно) платники ЄП групи 3, як фізособи, так і юрособи, мають подати до податкової служби декларацію з ЄП. У цій статті розглянемо особливості складання декларації — як юрособами, так і ФОПами.

Вік призову знизили до 25: дії роботодавця
Роботодавці повинні вести облік тих працівників, які є призовниками, військовозобов’язаними та резервістами. З квітня до їхнього кола додано ще й працівників, яким виповнилося 25 років.

Як Закон №3633 вплине на чоловіків за кордоном?
Досить багато громадян України цілком легально перебуває нині за кордоном. Закон №3633 вимагає від них або стати на військовий облік, або оновити свої облікові дані.

Бронювання працівників за Законом №3633
Закон №3633 виклав у новій редакції статтю 25 Закону про мобілізацію щодо бронювання працівників. Що нового буде для роботодавців з 18 травня?

Проблеми зі здоров’ям і мобілізація: Закон №3633
Чинне законодавство визначає військовозобов’язаними всіх чоловіків з 18 до 60. Призвати на військову службу можуть уже з 25 років. Чи зможуть отримати відстрочку ті, хто має проблеми зі здоров’ям, згідно із Законом №3633? Поговоримо про тих, кого було увільнено від призову через стан здоров’я.

Реклама у фейсбуці: чи оподатковувати?
Суб’єкт господарювання (юрособа, ФОП, фізособи, що провадять незалежну професійну діяльність) виплачує нерезидентові дохід за виготовлення та поширення реклами у Фейсбуку. Чи потрібно утримувати податок на доходи нерезидентів?

Як розблокувати ПН/РК: правила і поради
З огляду на останні зміни щодо оскарження реєстрації ПН/РК в ЄРПН нагадаємо про важливі моменти взаємодії з податковими органами та використання механізмів із розблокування, наведених у ПКУ.

ВПА і податковий збиток
Підприємство отримало збиток за рік у сумі 600 тис. грн, податковий збиток — 100 тис. грн. Як в обліку та звітності відобразити ВПА? Також підприємство утримує податок з доходів нерезидента. Як відобразити його в обліку та декларації?

Ліцензію анульовано: як зберігати пальне?
Підприємство придбало ПММ 28.03.2024. Акцизну накладну від продавця зареєстровано 28.03.2024. Заяву на анулювання ліцензії у зв’язку зі зміною адреси акцизного складу підприємство подало 26.03.2024. Витяг із розпорядження щодо анулювання ліцензії на зберігання ПММ для власних потреб датовано 28.03.2024. Коли ліцензія на зберігання вважається анульованою? Чи можна передати на зберігання пальне, якщо ліцензію анульовано?

Порушення при ввезенні гуманітарної допомоги
Громадська організація імпортувала гуманітарну допомогу — легкове авто для передачі ЗСУ і кабель для ремонту дронів. Але авто передане учасникові бойових дій, який працює волонтером у ГО, а кабель використовується самою ГО для ремонту дронів, а не переданий ЗСУ. Чи є порушення?

Гарантійні сертифікати: облік у сервісцентрі
Підприємство — авторизований сервісний центр закуповуватиме у виробника-нерезидента електронні сертифікати у вигляді коду з надання гарантійних зобов’язань з метою їх подальшого продажу кінцевим споживачам. Доходом буде різниця між ціною продажу і купівлі. Покупці сертифікатів матимуть право на гарантійне обслуговування придбаних товарів протягом гарантійного строку. Як відобразити це у бухобліку?

До змісту номеру