• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Оприбуткування готівки при міжнародних перевезеннях пасажирів
Підприємство здійснює міжнародні перевезення пасажирів, розрахунки проводяться з використанням квитків із нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю та відповідно до п. 4 ст. 9 Закону про РРО воно звільняється від обов’язку застосування РРО та/або ПРРО, розрахункових книжок та ведення КОРО. Як правильно оприбутковувати готівку за продані квитки в автобусах до каси підприємства?

Паливо для заправляння генераторів починає використовуватися у госпдіяльності: які наслідки?
Підприємство в 2022 році закупило паливо для роботи генераторів із розрахунку 2 тонни на кожен генератор. Паливо зберігається в ємностях біля генераторів. Із часом воно втрачає свої властивості. Чи може підприємство використовувати це паливо для заправляння транспорту підприємства? Ліцензії на зберігання пального підприємство не має.

Чи нараховується ЄСВ на авторську винагороду?
ТОВ укладає авторську угоду на науковий твір. Чи потрібно на авторську винагороду нараховувати ЄСВ?

Чи змінювати ліцензію при встановленні додаткової ємності для зберігання пального?
У заяві на отримання ліцензії в 2022 році зазначено місце зберігання пального з типом об’єкта оподаткування «213» (завод), відповідно до форми №20-ОПП, і в ліцензії на 5 років визначено ліміт 20 000 л. У 2023 році придбано ще одну ємність, і фактично кількість зберігання пального збільшилася до 30 000 л. Чи подавати форму №20-ОПП? Чи подавати заяву на збільшення ліміту в ліцензії на зберігання пального?

Фізособа отримала дивіденди від КІК не у повному обсязі: як відобразити в декларації про доходи?
Фізособа, контролююча особа іноземної компанії, у 2023 р. отримала дивіденди за 2023 р. не у повному обсязі. Остаточний розрахунок буде проведено у 2024 р. У 2023 р. ФО була резидентом України. Як показати суму доходу від дивідендів у декларації про майновий стан та доходи? В які строки фізособа має сплатити податок на доходи та військовий збір за такою декларацією?

До змісту номеру