• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як сплачувати акциз з вартості пошкоджених алкогольних напоїв?
ФОП на загальній системі оподаткування має пошкоджений акцизний товар — горілку. Як правильно заплатити з нього акциз і відобразити його в декларації акцизного податку?

Переведення працівника, який служить в ТрО, на іншу посаду
Чи має підприємство законні підстави перевести працівника, який перебуває в ТрО, на іншу посаду та зменшити середній заробіток? Якщо так, то згідно з яким законом?

Як застосовувати РРО при продажу товарів із післяплатою?
ТОВ, платник податку на прибуток та ПДВ, продає товари через інтернет-магазин, приймає передплату через платіжну систему «WayForPay». Чи проводити такі платежі через РРО і в який момент виникають ПЗ з ПДВ? Чи складати підсумкову ПН на кінцевого споживача, якщо оплата за товар надходить на поточний рахунок продавця від «NovaPay» післяплатою (покупець оплачує товар у момент його фактичного отримання), платіж фактично надходить на рахунок продавця від фінустанови-посередника. Фінансова установа в цьому випадку надає продавцеві Реєстр переказів, але сам платіж на рахунок продавця надходить від третьої особи. Чи проводити ці оплати через РРО?

Акт приймання-передачі техніки військовій частині
ТОВ безоплатно передаватиме військовій частині комп’ютери, які обліковуються на балансі ТОВ. Як документально оформити приймання-передачу?

Чи може ФОП з інвалідністю врахувати себе до квоти на працевлаштування осіб з інвалідністю?
ФОП має 11 найманих працівників. Сам ФОП має інвалідність ІІ групи. Чи потрібно йому прийняти працівника з інвалідністю для виконання квоти — 4%?

Чи може ФОП на ЄП отримати заборгованість за відступленням вимоги?
Юрособа-кредитор за договором про відступлення вимоги передає заборгованість новому кредиторові — ФОПу на ЄП ІІІ групи. Боржник не змінюється. Надалі розрахунки за договором про відступлення вимоги плануються в грошовій формі. Чи може ФОП провести таку операцію, щоб не втратити статусу платника єдиного податку?

Зелений туризм: чи є податкові пільги?
Чи є якісь податкові пільги у галузі зеленого туризму?

До змісту номеру