• Посилання скопійовано

Суть справи

Е-лікарняні вже діють
З 1 жовтня 2021 року завдяки Наказу №2086 правила складання листків непрацездатності змінилися. Розгляньмо докладно ці зміни.

Податковий облік продажу ОЗ
У попередній статті в «ДК» №40/2021, ми розглянули відображення в бухобліку рішення продати об'єкт ОЗ і самої реалізації такого об'єкта. А що в цей час відбувається у податковому обліку?

Методи обліку витрат промпідприємства
Правила обліку витрат встановлює, зокрема, за національними стандартами, НП(С)БО 16 «Витрати». Але тих правил, що наведені в цьому стандарті, на практиці замало — виробникам потрібен і додатковий внутрішній облік. Адже їм потрібно визначити собівартість їх продукції та розподілити витрати між готовою продукцією, браком та незавершеним виробництвом.

Розрахунок амортизації після модернізації
Підприємство дообладнало основний засіб. На час дообладнання основний засіб продовжував працювати, з експлуатації не виводився. Як правильно розраховувати амортизацію основного засобу після дообладнання?

Амортизація та списання ОЗ за НП(С)БО 7
У попередній статті в «ДК» №40/2021, ми вже розглянули, як поставити ОЗ на баланс та визначити його первісну вартість. А також як відображати в обліку витрати на ремонт та поліпшення ОЗ. А яка вартість ОЗ підлягає амортизації? I як списати ОЗ правильно?

Визнання дебіторки у бухобліку
Дебіторська заборгованість — це сума заборгованості інших осіб перед підприємством на певну дату. За якими критеріями визнається дебіторська заборгованість та як вона відображається у бухгалтерському обліку?

Хто ставить підписи у видатковій накладній?
Чий підпис має стояти в таких обов'язкових реквізитах первинного документа (видаткової накладної), як: «посади осіб, відповідальних за здійснення господарської операції» та «особистий підпис або інші дані, що дають змогу ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції»?

Дебіторка в обліку юросіб
У статті у «ДК» №41/2021 ми розглянули правила визнання дебіторської заборгованості та базові приклади щодо її обліку. Тут розглянемо випадки, коли заборгованість є довгостроковою або є сумніви, що вона буде погашена.

Виплата частки в ТОВ нерухомістю
Податківці в IПК ДПСУ від 31.08.2021 р. №3190/IПК/99-00-21-03-02-06 (див. «ДК» №41/2021) розглянули звернення платника податків щодо порядку оподаткування операції виходу зі складу учасників фізособи і повернення раніше внесеного до СК нерухомого майна.

Алкоголь у коктейлях: що писати в чеку РРО?
Податківці в IПК ДПС від 06.09.2021 р. №3349/IПК/99-00-07-05-01-06 (див. «ДК» №41/2021) роз'яснюють, що при продажу алкоголю в коктейлях та на розлив треба сканувати штрихкод акцизної марки при першому (!) використанні пляшки. При комплектації мінібару в готелях також слід сканувати штрихкоди. А головне, що наразі податківці не бачать підстав штрафувати за відсутність штрихкоду у чеку.

До змісту номеру