• Посилання скопійовано

Суть справи

Подаємо Звіт про КО за 2020 рік
Відповідно до вимог ст. 39 ПКУ платники податку на прибуток, які в 2020 році здійснювали контрольовані операції, повинні подати Звіт про контрольовані операції до ДПС до першого жовтня 2021 року. Отже, останній день подання такого Звіту — це 30 вересня. Нагадаємо про основні моменти, на які потрібно звернути увагу при поданні цього Звіту.

Зміни у правилах застосування РРО/ПРРО
Мінфін вніс зміни до семи нормативних документів, які стосуються РРО/ПРРО. Зокрема, скасовано обов'язок забезпечувати відповідність сум готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, а у разі використання розрахункової книжки — загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями. А обов'язок попереднього програмування РРО/ПРРО стосуватиметься лише підакцизних товарів.

Матеріальний облік на виробничому підприємстві
Матеріальний облік — це облік запасів (матеріалів). Єдиної системи матеріального обліку, встановленої нормативними документами, на виробничих підприємствах немає. Кожне виробниче підприємство розробляє власну. Нижче наведемо одну з можливих систем, яку з різними варіаціями використовує багато виробничих підприємств.

Iнтернет-банкінг, еквайринг, ПН та РРО
Тема РРО не втрачає актуальності, особливо для фізосіб-підприємців. Проаналізуймо кілька свіжих IПК на тему застосування РРО під час розрахунків за товари (послуги у цій статті не порушуємо) платіжними картками, через інтернет-банкінг та при поштовій торгівлі.

Час роботи та відпочинку водіїв: аналіз змін
Мінінфраструктури затвердило зміни до Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів. Що тепер вважається робочим часом водія? Яка різниця між часом відпочинку та перервою? Як обліковується робочий час та час, коли водій не працював?

Премії в розрахунку відпусткових
У зв'язку з набранням чинності Постановою №917 з 4 вересня правила розрахунку середньої зарплати, зокрема для оплати відпусток, за Порядком №100 змінилися. Змін небагато, але вони потребують окремого коментаря та роз'яснень від Мінекономіки.

Як правильно приймати склотару
ФОП планує розпочати діяльність з приймання у населення склотари як вторинної сировини. Але що для цього потрібно? Чи треба отримувати ліцензію? Iз цими запитаннями він звернувся до податківців. Прокоментуймо, що відповіли податківці в IПК від 19.08.2021 р. №3090/IПК/99-00-04-03-03-06 (див. «ДК» №38/2021).

Як споживачу убезпечитися від колекторів
Розпочинаємо цикл статей щодо діяльності колекторських компаній, вимог до стягнення боргів та захисту прав споживачів при врегулюванні прострочених сум. Наразі поговоримо про те, як має поводитися боржник (споживач) та якими правами він наділений для захисту себе та своїх близьких від незаконних дій колекторів.

Дохід ЮО-«єдинника» за договором комісії
Коли юрособі визнавати доходом суму винагороди за договором комісії на продаж товарів з метою оподаткування єдиним податком? На це запитання відповіли київські податківці в IПК від 21.07.2021 р. №2880/IПК/26-15-04-05-18 (див. «ДК» №38/2021).

Складові мінзарплати змінять
25 серпня на сайті ВРУ з'явився текст урядового законопроєкту №5857 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці». Зокрема, ним пропонується внести зміни до КЗпП та Закону про оплату праці для вдосконалення визначення розміру мінімальної заробітної плати.

До змісту номеру