• Посилання скопійовано

Суть справи

Конвертування валютних кредитів — нові правила!
13.04.2021 р. ВР проголосувала закони щодо реструктуризації прострочених валютних кредитів — ідеться про закони №1381, №1382 і №1383. Пропонується не лише реструктуризувати споживчі кредити, а й альтернативний спосіб — неплатоспроможність позичальника. Чим привабливий кожен із варіантів, розглянемо у статті.

Як закрити відокремлений підрозділ
Підприємство — резидент України планує ліквідувати (припинити, закрити) свою філію (відокремлений підрозділ), яка розташована і діє на митній території України. Розгляньмо, що треба зробити для цього та як відобразити в обліку.

Роздрібний продаж пального на АЗС
Продовжуємо тему роздрібної торгівлі пальним. У попередній статті ми розповіли, як організувати таку торгівлю, а зараз розповімо про акцизні накладні, що їх роздрібні торговці пальним отримують та складають.

Сертифікат ТПП майте, а ПН реєструйте
Карантин колись та й закінчиться, а питання штрафів за відсутність реєстрації ПН/РК буде актуальним ще три роки з дати їх складання. I те, що на цю дату (і пізніше) діяв карантин, нічого не змінює. Карантин не подовжує строків реєстрації ПН/РК, а ВС наголосив, що сама лишень наявність сертифіката ТПП України не звільняє від штрафу та пені у разі порушення строків реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Штрафи за інші трудові порушення
Роботодавці, як правило, побоюються під час перевірок Держпраці великих штрафів за неоформлених працівників та зарплату «у конвертах». Проте не меншу загальну суму штрафів можна набрати на дрібних порушеннях. Нагадаємо про найпоширеніші з них.

Коли списувати акцизні марки на імпортний алкоголь?
Підприємство є імпортером алкоголю, придбало акцизні марки і передало їх виробникові (нерезидентові) для маркування алкоголю, митні декларації на вивезення марок оформлено. При складанні Звіту про використання марок акцизного податку ці марки вважати використаними за датою передачі виробнику чи за датою завезення алкогольної продукції?

Оголошення про вакансії та гендерна рівність
Чи можна в оголошенні про роботу вказувати на стать особи-претендента із уточненням «бажано» чи без такого? Чи не порушують такі оголошення про вільні вакансії вимог чинного законодавства? Чи є обмеження для кадрових та рекрутингових агенцій? Чи мають такі вимоги виконуватися при аутсорсингу/аутстафінгу?

Повернення сум ПДВ: як це зробити?
Підприємство має переплату на картці платника податків, яка перенесена за податковим повідомленням-рішенням у 2013 році, щоб зменшити від'ємне значення ПДВ у декларації. З цих коштів сплачувалися штрафи, але переплата залишилася. Чи можна повернути переплату і що для цього зробити? Чи є можливість переказати кошти на спецрахунок з ПДВ?

Помилкові податкові накладні в ЄРПН — без штрафів!
Факт помилкової реєстрації платником податків ПН/РК в ЄРПН та надалі виправлення самостійно виявленої помилки не може бути підставою для автоматичного застосування штрафних санкцій за порушення граничних строків їх реєстрації — зазначає Верховний Суд.

До змісту номеру