• Посилання скопійовано

Про розгляд звернення

Лист Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 21.07.2020 р. №3511-06/45065-09

Про розгляд звернення

Суттєво. Якщо працівник, якому встановлено неповний робочий день або неповний робочий тиждень, виконує норму робочого часу, йому має виплачуватись відповідний встановлений йому оклад.

! Працедавцям

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розглянуло Ваше чергове електронне звернення і в межах повноважень повідомляє.

Відповідно до статті 56 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) за угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень. На прохання вагітної жінки, жінки, яка має дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, в тому числі таку, що знаходиться під її опікуванням, або здійснює догляд за хворим членом сім’ї відповідно до медичного висновку, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний встановлювати їй неповний робочий день або неповний робочий тиждень.

Оплата праці в цих випадках провадиться пропорційно до відпрацьованого часу або залежно від виробітку.

Робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.

Як зазначено у Вашому листі, працівнику встановлено оклад за місяць при визначеному для нього режимі робочого часу 4 години на день при п’ятиденному робочому тижні. Отже, за умови виконання працівником зазначених норм робочого часу йому має виплачуватись відповідний встановлений йому оклад.

Заступник міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Ю. СВИРИДЕНКО

До змісту номеру