• Посилання скопійовано

Суть справи

Помилку виправляє платник ЄП — юрособа
Припуститися помилки у заповненні декларації може будь-хто. Важливо правильно та вчасно самостійно виправитися, а це потребує певних знань. Тож з'ясуймо, як виправити помилку підприємству — платнику ЄП.

Перевірки бізнесу: що з мораторієм?
У грудні 2020 року ситуація з перевірками кардинально змінилася — мораторій на контроль у сфері госпдіяльності за Законом №530 скасовано. Щодо податкових перевірок мораторій триває, проте і він діє не для всіх випадків. До кого можуть завітати з перевіркою у 2021 році, розповімо далі.

Штрафи на податкових агентів у 2021 році
Які штрафи за ненарахування та несплату ПДФО при виплаті доходів фізособам? В яких випадках застосовуватиметься пеня? Які штрафи будуть за помилки у ф. №1ДФ?

Диференційована ставка турзбору
За рішенням міськради на 2021 рік встановлено диференційовану ставку турзбору залежно від вартості тимчасового розміщення для однієї особи за одну добу. Якою буде сума збору, якщо в номері одну добу мешкатимуть троє дорослих і одна дитина?

Облік ОЗ на балансі ОСББ
ОСББ отримало в управління житловий комплекс. Як його обліковувати на балансі ОСББ? Для використання у власній діяльності ОСББ придбало об'єкти ОЗ (відеокамеру, телевізор, бухгалтерську програму, водонагрівач). Як обліковувати і нараховувати амортизацію?

Бухоблік створення вебсайту
Підприємство придбало у ФОПа послуги з розроблення вебсайту (права на вебсайт переходять до підприємства після підписання акта). Після цього іншому ФОПу сплачувалися кошти за послуги з SMM та просування у Facebook, а також за доопрацювання сайту. Як обліковувати вебсайт і витрати на хостинг та доменне ім'я?

Карантин як підстава не платити директору
ДПС в IПК від 20.11.2020 р. №4768/IПК/99-00-04-05-03-06 (див. «ДК» №04/2021) надала роз'яснення щодо того, чи має право власник товариства, який особисто виконує функції директора, не нараховувати та не виплачувати собі заробітну плату під час карантину або у зв'язку з відсутністю господарської діяльності.

Правила нарахування пені у госпдоговорі
Якщо виникає спір між контрагентами, то навіть у судів виникають запитання, чи треба платити пеню і в якому розмірі. Поставити крапку має коментоване рішення ВС.

ПН на різницю в ціні при касовому методі
ТОВ поставило обладнання за ціною, нижчою від ціни придбання, з оплатою бюджетними коштами, а тому ПН буде виписана за касовим методом — за датою оплати. На яку дату виписувати ПН на різницю між ціною придбання та постачання?

Продаж автомобіля за довіреністю
Ситуація, коли одна особа видає іншій довіреність (її часто називають генеральною), яка дає право продати автомобіль, — не є купівлею-продажем автомобіля. I довіритель може скасувати довіреність. Про наслідки цього — у свіжому рішенні Верховного Суду.

До змісту номеру