• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Засновник — голова громадської організації без зарплати
Неприбуткова організація провадить діяльність щодо закупівель товарів та отримала гранти. На зборах протоколом засновника було призначено головою громадської організації і на нього було покладено функції керівника — голови ГО (оформлення у штат) без отримання зарплати. Чи правильно це, якщо провадиться діяльність?

Працівник надав первинний лікарняний разом із продовженням лікарняного: як розрахувати середньоденну зарплату?
За жовтень та листопад 2020 року працівник надав два лікарняні: один — первинний, другий — його продовження. Чи потрібно для нарахування лікарняних визначати середньоденну зарплату окремо за жовтень та окремо за листопад?

Первинні документи, які підтверджують витрати підзвітної особи
Голова правління ОСББ закуповує матеріали в магазині, розраховується корпоративною карткою, бухгалтеру здає квитанцію еквайрингу (де зазначено перші та останні чотири цифри картки), чек РРО та товарний чек, де зазначено що покупець — основний роздрібний покупець, і не зазначено, що це куплено ОСББ. Чи правильно це?

ТОВ на ЄП надає платні медичні послуги: коли можна не застосовувати РРО?
ТОВ на ЄП (5%) надає платні медичні послуги. Чи можна працювати без РРО, якщо клієнти сплачують через касу банку на рахунок ТОВ? Якщо банк не працює, чи можуть клієнти сплачувати за надані послуги через термінали самообслуговування? Чи можна в такому разі не встановлювати РРО з 1 січня 2021 року?

Як відобразити госпоперації, якщо первинні документи надходять пізніше?
Підприємство імпортувало товари кількома партіями. При розмитненні транспортні витрати визначалися на підставі довідки про такі витрати. Товари продано, але акт на транспортні витрати за весь місяць перевізник надав пізніше. На підставі яких документів транспортні витрати включати до собівартості товарів?

Юрособа-орендар оплатила страхування орендованого у фізособи авто: чи утримувати ПДФО?
Юрособа орендувала у фізособи (вона ж директор та засновник) авто. За договором юрособа має компенсувати витрати щодо сплати страхувння за час оренди. Але рахунок на оплату страхування отримали на юрособу й оплатили. Чи є це додатковим благом для фізособи-орендодавця?

До змісту номеру