• Посилання скопійовано

Суть справи

Підприємство переходить на ЄП
Підприємство — платник ПДВ переходить на ЄП за ставкою 5%. Який порядок переходу? Як визначити ПЗ з ПДВ за товарами/послугами та ОЗ при зміні системи оподаткування?

Нові критерії планових перевірок
Мінфін за поданням органів ДПС періодично переглядає та оновлює критерії відбору платників податків для проведення планових перевірок. Наразі все-таки враховано судову практику та декриміналізацію ст. 205 ККУ щодо фіктивності підприємництва.

Безоплатне користування майном
Підприємство планує передати у безоплатне користування фізособі обладнання. Така операція вкрай невигідна і пов'язана з податковими ризиками. А чому, читайте у статті.

Бюджетна дотація: оновлено порядок
Кабмін підкоригував порядок ведення Реєстру отримувачів бюджетної дотації.

Iнвентаризація ОЗ у 2020 році
Плануєте проведення інвентаризації ОЗ? Тоді в пригоді стане стаття, з якої дізнаєтеся, як підготуватися до інвентаризації, документально оформити її та як правильно відобразити в обліку результати інвентаризації.

Нюанси оподаткування благодійного фонду
Благодійний фонд має до ДПС декілька запитань про надання в оренду власного майна, облік та оподаткування доходів від такої оренди, про адміністративні витрати, податок на нерухомість та, можливо, є ще якісь податки, на які фонду варто звернути увагу. Що відповіли податківці в IПК від 05.11.2020 р. №4549/IПК/99-00-05-05-02-06 (див. «ДК» №47/2020)?

Позичка нерухомості: податки у надавача
Підприємство за договором позички надає в безоплатне користування строком на 1 рік іншій юрособі нерухомість. Чи виникають у позичкодавця податкові зобов'язання з ПДВ? Якщо так, то коли та в якому розмірі? Як складати податкову накладну?

Відходи на підприємстві: облік, екоподаток
У діяльності підприємства можуть утворюватися відходи. Які бувають відходи, що з ними має робити підприємство, які особливості обліку, оподаткування екоподатком?

Виплата зарплати наперед
Чи можна 20-го числа поточного місяця виплатити зарплату за весь поточний місяць? Якщо не можна, то які є штрафні санкції за таке порушення?

ПДВ з імпорту: визначаємо перевищення
Чи входять до ціни придбання імпортного товару витрати на його перевезення та митне оформлення? За яким курсом визначається така ціна придбання?

Зняття з обліку ФОПів без проведення перевірки
Розгляньмо Методрекомендації №499, розроблені для податківців у разі припинення ФОПа, зокрема — як далі прийматимуться рішення щодо доцільності проведення документальних перевірок ФОПів перед зняттям їх з обліку в органах ДПС.

До змісту номеру