• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Строки надання підтвердних документів за благодійною допомогою на закупівлю ліків
Благодійний фонд планує надати благодійну допомогу у вигляді коштів фізособі для придбання ліків. Протягом якого періоду з дати отримання коштів отримувач повинен надати фонду документи, що підтверджують закупівлю ліків?

Тест на COVID перед відрядженням
Для виїзду у закордонне відрядження працівник, згідно з наказом по підприємству, оплатив тест на COVID корпоративною карткою (власною карткою, готівкою) і надав усі необхідні документи в оригіналі: рахунок від клініки на оплату тесту, виписку з банківського рахунку (квитанцію). Чи виникає при цьому у працівника додаткове благо?

Чи можна зберігати кошти у скриньці РРО?
Чи може залишатися готівка у скриньці РРО, якщо каса закривається о 23:55 до 8:00? Чи потрібно о 23:55 проводити обнулення касового апарата?

Утримання аліментів із відпусткових
Працівникові, з якого утримуються аліменти 25% від доходу, але не менше ніж 50% прожиткового мінімуму на дитину, було нараховано перехідні відпусткові. Чи потрібно базу для розрахунку аліментів визначати шляхом розподілу на відпусткові поточного та наступного місяців?

Розрахунок середньомісячної норми робочого часу
Для розрахунку годинної ставки при погодинній оплаті роботи місячна тарифна ставка ділиться на середньомісячну норму годин у календарному році. Як визначити середньомісячну норму годин у році при 38,5-годинному робочому тижні?

До змісту номеру