• Посилання скопійовано

Суть справи

Митна вартість
Пропонуємо ознайомитись: як визначається митна вартість, коли виникають зобов'язання зі сплати податків, коригування заявленої митної вартості товарів, а також за якою вартістю зараховується товар на баланс імпортера.

Купили кота в мішку — суд не допоможе
ТОВ на електронних торгах придбало приміщення та підписало акт його приймання-передачі у м. Києві (адреса нерухомості — м. Миколаїв). Потім самого приміщення у м. Миколаєві покупець не знайшов. Але суд вирішив, що підпис покупця на акті свідчить про згоду на всі умови без фізичного огляду.

Податкові наслідки поворотної фіндопомоги
Чи виникають податкові наслідки при наданні платником податку на прибуток поворотної фіндопомоги? Коли для отримувача-«єдинника» своєчасне повернення фіндопомоги вважатиметься доходом? Що відбуватиметься у разі неповернення або прощення такої допомоги в обох сторін?

Перехідні відпусткові: коли визнавати витрати?
У грудні 2019 року було нараховано та виплачено перехідні (щорічна відпустка) відпусткові за грудень 2019 — січень 2020 рр. Чи включається до витрат IV кварталу 2019 р. вся сума відпусткових? Чи належить до складу витрат 2019 р. сума наперед нарахованих та виплачених відпусткових за час основної щорічної відпустки?

Несвоєчасна сплата ПДФО: яким буде штраф?
Виявлення під час перевірки органом ДПС несвоєчасної сплати ПДФО загрожуватиме штрафами, розмір яких залежить від кількості такого порушення. Навіть якщо все це фіксуватиметься лише одним актом перевірки.

Придбання майна у фізособи
Підприємство планує придбати майно у фізособи, яка не має статусу самозайнятої особи. Платником яких податків і зборів може бути підприємство як покупець?

Облік витрат на оренду доменного імені
Підприємство уклало договір оренди доменного імені на рік з умовою складання акта виконаних робіт і оплати наприкінці року. Як обліковувати такі витрати?

Відмова від зарплати при звільненні
Якщо у день звільнення працівник не працював, за трудовою книжкою та зарплатою не з'явився, роботодавцю не варто розслаблятися! ВС встановлює єдину практику розгляду спорів, якщо працівник згадає про захист своїх прав та інтересів.

Відшкодування комунальних послуг
Пропонуємо розглянути облік компенсації орендарем вартості комунальних послуг орендодавцю. Які варіанти компенсації, як слід оформити документально? Які наслідки з ПДВ у цьому випадку?

Внесення власних коштів на рахунок ФОПа
Фізособа-підприємець (платник III групи ЄП) вносить на поточний рахунок власні кошти. Чи потрібно їх оподатковувати єдиним податком 5%?

Повернулись до ЕЦП на флешках!
КМУ прийняв експериментальний проєкт з використання вдосконалених ЕЦП нарівні з кваліфікованими практично у всіх сферах життя фізичних осіб, ФОПів та юросіб. Тож повертаємося до ЕЦП на флеш-носіях та комп'ютерах, планшетах, інших гаджетах тощо.

Як ФОПу знятися з обліку як самозайнята особа
Якщо ФОП одночасно є самозайнятою особою, чи має він сплачувати ЄСВ двічі та обліковуватись як ФОП з ознакою «незалежна професійна діяльність»? Верховний Суд вважає, що жодних підстав для цього немає. А ось ДПС самостійно знімати з обліку не збирається.

Бронювання готелю з картки працівника
Для закордонного відрядження слід забронювати номер у готелі. У системах booking.com чи Airbnb тощо є необхідність ввести дані банківської картки, з якої система спише кошти ще до початку відрядження, потім готель надасть лише рахунок із зазначенням дат і вартості проживання. Які особливості розрахунку особистою карткою працівника для бронювання?

До змісту номеру