• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Що таке неоподатковувані операції з метою оподаткування ПДВ?
Як визначити, які операції вважаються неоподатковуваними з метою оподаткування ПДВ?

Чи має право на податкову соцпільгу один з батьків, якщо інший є підприємцем?
Один із батьків є найманим працівником. Чи має він право на отримання ПСП, якщо другий із батьків є підприємцем? Чи застосовується в такому випадку збільшення граничного розміру зарплати для застосування ПСП (утримують двох дітей до 18-ти років)? Які документи необхідно надати роботодавцю?

Доплата до мінімальної зарплати при підсумованому обліку робочого часу
Працівники працюють добу через три згідно з графіком змінності, але бувають місяці, коли працівник має відпрацьованих годин менше норми. Оплату підприємство проводить погодинно (28,31 грн/год.). Чи потрібно платити цілу ставку (тобто 4723 грн)?

Які наслідки перевищення обороту в 1 млн грн у ФОПа при незастосуванні РРО?
Ще в 2018 р. річний оборот ФОПа на 2-й групі ЄП перевищив 1 млн грн, але до цього часу ані КОРО, ані РРО не було зареєстровано у ДПС. Які наслідки такої бездіяльності з боку ФОПа?

Як оприбуткувати сайт без виправлення попередніх періодів?
Підприємство має сайт, який працює тривалий час, але його не відображено в обліку. Як його оприбуткувати без виправлення попередніх періодів?

Придбання квитків для відрядження через Приват24: чи потрібне підтвердження оплати?
Працівник їде у відрядження. Він придбав квитки через Приват24 та роздрукував їх у терміналі Приватбанку. Чи потрібно підтвердження оплати квитків, а саме: копія виписки з карткового рахунку, що він розрахувався за допомогою своєї картки? А якщо розрахунок був чужою карткою? Чи достатньо для авансового звіту цих електронних квитків з термінала?

До змісту номеру