• Посилання скопійовано

Суть справи

Підвищення окладів і зарплатні виплати
Деякі роботодавці підвищили оклади працівників з 1 січня 2020 року. Як таке підвищення вплине на індексацію? На розрахунок відпусткових, лікарняних, середньої зарплати для відрядження? А якщо новий оклад буде меншим за мінімальну зарплату, то чи вплине підвищення на ці виплати?

Екоподаток — звітність та сплата
Порядок справляння екологічного податку у 2020 році не змінився. Проте ми нагадаємо, хто повинен сплачувати цей податок та про що слід пам'ятати платникам.

Туристичний збір: як обліковувати?
Про особливості справляння турзбору ми писали в «ДК» №19/2019, а про заповнення нової форми декларації — в «ДК» №42/2019. Залишається розглянути власне облік самого турзбору.

Нове в оренді держмайна
Закон №157 уточнює перелік майна, яке може бути передано в оренду, передбачає повну відкритість щодо таких можливих об'єктів оренди, укладення всіх угод оренди за позааукціонною процедурою та укладення договорів через онлайн-аукціони (комерційна оренда).

Птахівництво: облік птиці яєчного напряму
Собівартість птиці, яка використовується для виробництва яєць, не включається до собівартості цих яєць. А куди ж тоді вона включається?

Вихід учасника з ТОВ: що з дивідендами?
Учасник ТОВ вирішив вийти з нього. Залишається нерозподілений прибуток за поточний та попередні роки. Чи має право учасник, який вийшов з ТОВ, розраховувати на отримання дивідендів за час перебування у складі учасників товариства?

ЄСВ за адвоката — найманого працівника
Верховний Суд вважає, що адвокати як самозайняті особи сплачують за себе мінімальний розмір ЄСВ, лише якщо вони не є одночасно найманими працівниками. Iнакше платником ЄСВ за адвоката є його роботодавець.

IПК постфактум не допоможе
Коли отримана IПК не захищає платника податків і чи варто «забувати» про заблоковані зайві або помилкові податкові накладні? Верховний Суд ухвалив рішення не на користь платника податків.

Виправлення помилок у первинних документах
Як виправляти помилки у первинних документах? Як в обліку відображається таке коригування?

Особові картки
Хто з роботодавців повинен вести особові картки? На які категорії працівників слід заводити особові картки? Як заповнювати особові картки та скільки їх зберігати?

До змісту номеру