• Посилання скопійовано

Як заповнити зворотний бік авансового звіту?

Директор сплатив власні кошти за програмну продукцію за рахунком №1 від 30.01.2019 р. через касу банку за квитанцією №2 від 04.02.2019 р. в сумі 2000 грн (крім цього, до суми платежу додано банківську послугу 20 грн). Як заповнити зворотний бік авансового звіту та які документи до нього додавати?

Щодо подання документів до авансового звіту, то у п. 20 Положення №1481 сказано, що фізособи — довірені особи установ/підприємств — юросіб, які відповідно до законодавства України одержали готівку з поточного рахунку із застосуванням корпоративного електронного платіжного засобу або особистого електронного платіжного засобу, використовують її за призначенням без оприбуткування в касі.

Зазначені довірені особи подають до бухгалтерії установи/підприємства звіт про використання готівки2 разом із підтвердними документами в установлені строки і порядку, які визначені для підзвітних осіб законодавством України, а також документи про одержання готівки з поточного рахунку (чек банкомата, копія видаткового ордера, довідки за встановленими формами, сліп, квитанція торговельного термінала) разом з невитраченим залишком готівки.

1 Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, затверджене постановою Правління НБУ від 29.12.2017 р. №148.

2 Форма затверджена наказом Мінфіну від 28.09.2015 р. №841 (у редакції наказу Мінфіну від 10.03.2016 р. №350).

Разом зі Звітом подають оригінали первинних і розрахункових/платіжних документів, які підтверджують факт придбання товарів (робіт, послуг). У цьому разі документом, що свідчить про сплату коштів за програмну продукцію, буде саме квитанція банку, в тому числі і на суму комісії банку. До квитанції слід також додати оригінал рахунку, який було оплачено.

Приклад заповнення зворотного боку авансового звіту для змальованої у запитанні ситуації див. у зразку.

Зразок

Заповнення зворотного боку авансового звіту

Юлія ЄГОРОВА, «Дебет-Кредит»

До змісту номеру