• Посилання скопійовано

Суть справи

Як працювати за договором про спільну діяльність
Пропонуємо з'ясувати, в якій галузі можуть застосовуватися договори про спільну діяльність, як працювати за таким договором та який порядок обліку.

Що змінилось у Положенні №148
15.02.2019 р. набрали чинності зміни до Положення №148, внесені постановою НБУ від 12.02.2019 р. №37. Розглянемо на прикладах, як їх застосовувати.

Підстава для фактичної перевірки
Серед підстав для призначення фактичної перевірки органами ДФС є отримана нею інформація зі сторонніх джерел та/або звернення покупця (споживача). ВС навів доволі чіткі вимоги до такої інформації та/або звернення. Тож якими вони повинні бути для винесення наказу на фактичну перевірку?

Як заповнити зворотний бік авансового звіту?
Директор сплатив власні кошти за програмну продукцію за рахунком №1 від 30.01.2019 р. через касу банку за квитанцією №2 від 04.02.2019 р. в сумі 2000 грн (крім цього, до суми платежу додано банківську послугу 20 грн). Як заповнити зворотний бік авансового звіту та які документи до нього додавати?

ФОП придбав послуги у нерезидента
Фізособа-підприємець, платник єдиного податку, який займається проведенням семінарів, для здійснення своєї діяльності придбаває від нерезидента послуги з реклами та коучингу. Які податки йому треба сплатити?

Неповідомлення ДФС про внутрішніх сумісників
На підприємстві прийняли внутрішніх сумісників, але забули подати повідомлення до ДФС. Чи можна подати їх потім та які за це можуть бути штрафи? Чи треба відображати сумісників окремими рядками у звіті з ЄСВ?

Затримка реєстрації ПН не з вини платника
В IПК від 22.02.2019 р. №678/6/99-99-15-03-02-15/IПК (див. «ДК» №10/2019) податківці стверджують: якщо квитанція про отримання ПН не прийшла вчасно через технічні проблеми з сервером ДФС, на платника чекає штраф.

Чи може бути директор у ФОПа?
Таке начебто просте запитання, але як же часто воно виникає на практиці! Скажімо, ФОП має кілька напрямів діяльності за кодами КВЕД, що внесені до ЄДР. Чи може ФОП прийняти на посаду (уповноважити) керівника за трудовим договором на ведення госпдіяльності за окремими напрямами?

ПКО є, Z-звіту нема: чи буде штраф?
Чи вважається порушенням норм чинного законодавства неформування або несвоєчасне формування фіскального звітного чека (Z-звіту) на РРО, якщо готівку при цьому оприбутковують у касовій книзі на підставі прибуткових касових ордерів?

Який договір укладати з медсестрою для медогляду?
Коментованим судовим рішенням суд вкотре нагадав, що контроль за дотриманням цивільно-правових договорів не є функцією Держпраці. А почалося все із запитання, чи правомірно укладати договір цивільно-правового характеру з медсестрою, яка щодня проводить медогляди водіїв у спеціально обладнаному для цього на підприємстві приміщенні.

Використання майна працівників
Як оформити відносини з працівником підприємства, якщо він на робочому місці користується власним ноутбуком (або іншим майном). Який договір можна застосувати? Яке буде оподаткування?

До змісту номеру