• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Врахування премій при розрахунку лікарняних та відпусткових
У якому розмірі під час розрахунку лікарняних та відпусткових враховувати нараховані квартальні та місячні премії (нараховані місяць за місяць, квартал за квартал та нараховані у наступному місяці (кварталі) за попередній)?

Чи повинен «єдинник» застосовувати РРО під час наданння медичних послуг?
Фізособа — підприємець на спрощеній системі оподаткування (обсяг доходу до 1 млн грн) надає медичні послуги. Для надання медичних послуг використовуються медичні препарати та лікарські засоби. Чи потрібно в такому випадку застосовувати РРО відповідно до змін ПКУ від 01.01.2019 р.?

Використання картки-ключа для зняття готівки з рахунку підприємства
Якщо готівкові кошти знімаються з рахунку корпоративної картки, їх обліковують як підзвітні кошти. А якщо готівка знімається у касі банку або через банкомат з картки-ключа до рахунку, то якими мають бути бухгалтерські записи в цьому випадку?

Заповнення реквізиту «підпис» у первинних документах
ДФС під час позапланової перевірки щодо ПДВ у ФОПа-«єдинника» виявила договори-заявки від фізосіб та акти виконаних робіт, складені підприємцем на фізосіб без ідентифікації (за словами ДФС) їхніх даних (було вписано тільки П. I. Б. і підпис). Оплата пройшла після надання послуг. Чи правомірні претензії ДФС щодо часткової відсутності даних про фізосіб?

Порушено строки реєстрації зведеної ПН: чи можна уникнути штрафів?
Підприємство здійснює продаж макулатури. На підставі цього щомісяця складається зведена ПН на нарахування ПЗ (на суми отриманого податкового кредиту). Чи застосовуватиметься штраф за порушення строків реєстрації такої ПН?

Як відкоригувати несумові помилки в таблиці 6 звіту з ЄСВ?
На підприємстві збережено місце за працівником на час проходження ним строкової служби, але у таблиці 6 звіту з ЄСВ середній заробіток відобразили за кодом «1». Чи потрібно вносити зміни до таблиці 6 звіту з ЄСВ за весь період служби та відобразити оплату за кодом «47»?

Контрагент не платить за рахунками? Це не привід не платити зарплату!
Контрагент не виплачує кошти за надані послуги та реалізовані товари. Відповідно, продавець не має коштів на своєчасну виплату зарплати. Чи можна через це уникнути штрафів під час перевірки Держпраці?

До змісту номеру